İMO Şube Başkanı Mustafa Balcı, 'İnsanları, bilim ve sanat yüceltir. Bir bilim insanının mutlaka sanatla da uğraşması gerekir' dedi. Başkan Balcı, Ercan Evren'in mimarlık mesleğinin yanına resim sanatını da eklediğini, Ercan'ın birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmaktan ise gurur duyduklarını ifade etti.

GELİRİ VAKFA

Sergi hakkında bilgi veren Ercan Evren de resimlerini genelde üç boyutlu yağlıboya tekniğiyle yaptığını söyledi. Çalışmalarının temelinde doku, renk, form ve kompozisyonun hakim olduğunu ifade eden Evren, 'Mesleğimden dolayı mimari çizimlerle, üç boyutlu resim çalışmaktan hoşlanıyorum. Soyutlandırdığım resimlerimde doku oluşturmak için de kil ve küçük heykelciler de kullanıyorum. Eserlerime fiyat koydum, ancak kar amacım yok. Yazdığım ve yayımlanmış kitaplarım da var. Bunlar satılınca gelirini Antalya Eğitim Vakfı'na bağışlayacağım. Amacım topluma sanatı sevdirmek, yaygınlaşmasına katkıda bulunmak. Herkesin sanata önem vermesini istiyorum' dedi.

Ercan Evren'in mimari çizgileriyle oluşan üç boyutlu 25 eserinin yer aldığı sergi 17 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.(DHA)