Kaş'ta eğitim öğretim yapan İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği Geleneksel Gençlik Sergisi'nin 6'ncısı Kaş Kültürevi'nde açıldı. 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Okul Müdürü Kemal Mutlu, sergiyi hazırlayan görsel sanatlar öğretmeni Canan Çakmak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, 'Bu sergide gençlerimiz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda yaptıkları sanat çalışmalarını sergiliyor. Çağdaş eğitimin getirdiklerini bu sergide görüyoruz. Bir ülkeyi tanıtan en büyük öğelerden biri sanattır. Öğrencilerimiz bunu en iyi şeklide bu sergide göstermiş. Ayrıca öğretmenimizin öğrencilerine verdiği eğitimin gerçekleşmesini de bu sergide görüyoruz. Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü bu sergide yaşam buluyor' dedi.

Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Bir hafta açık kalacak olan sergide görsel sanatlar öğretmeni Canan Çakmak koordinesinde 12'nci sınıf öğrencilerinin yaptığı akrilik, pastel boya, siyah beyaz portre, baskı ve kolaj çalışmalarından oluşan 81 eser yer alıyor. (DHA)