KAŞ'A bağlı Kalkan Mahallesi Ortaokulu öğrencilerinin öğretim yılı içinde yaptıkları sanat çalışmalarından oluşan karma sergi açıldı. Kalkan Yat Limanı'ndaki bir işletmede düzenlenen serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Okul Müdürü Melih Eroğlu, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, Okul Aile Birliği Başkanı Serdar Özcan, sergiyi hazırlayan görsel sanatlar öğretmeni Nilüfer Budak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, 'Kalkan, dünyaca ünlü bir turizm merkezi. Turizm yalnızca güneş, kum, deniz değildir. Turizm aynı zamanda sanattır. Bugün açtığımız sergide öğrencilerimizin sanat çalışmalarını turizmin bir ögesi olarak sunuyoruz. Eğitimde sanatın önemini de bu sergiyle gösteriyoruz. Sergiyi Kalkan Yat Limanı'nda açmakla bir farklılık yaratıyoruz' dedi.

Daha sonra serginin açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan öğrencilerle birlikte kesti. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide 100 öğrencinin atık maddelerden yaptığı farklı eserler, yağlı boya, sulu boya, kuru boya, ahşap ve ebru çalışmalarından oluşan 120 tablo yer alıyor. (DHA)