İSTANBUL Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra resim öğretmeni olarak göreve başlayan Turhan Ekici, emeklilik sonrası çok sevdiği Antalya'ya yerleşmiş, atölyesinde sayısız ressam yetiştirmiş, ulusal ve uluslararası sergilere katılmıştı. Ekici'nin birçok eseri de halen ünlü galerilerde yer alıyor.
KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Ressam Ekici, evinde sabaha karşı aniden rahatsızlandı, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar kalp krizi teşhisi koydu, anjiyo için başka bir hastaneye nakledildi. Kriz sırasında kalbi hasar gören Turhan Ekici, by-pass için acilen ameliyata alındı. Beş saat süren operasyon sonrası yoğun bakım ünitesine alınan Ekici'nin yorgun kalbi daha fazla dayanamadı, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi.
SANAT DÜNYASI ŞOKTA
Antalya Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi de olan ressam Turhan Ekici'nin acı haberi sosyal medya üzerinden duyuruldu. GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, 'Antalya, önemli bir sanat adamını kaybetti. Acımız çok büyük' dedi. Başkan Hepgüzel, şunları söyledi;
'Antalya'nın usta fırçası ressam Turhan Ekici birçok ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerinde yer almış, ünü sınırları aşmıştı. Ekici, iyi bir resim eğitmeniydi. Genç ressamların babasıydı. Sanatını güçlü fırçasıyla konuşturuyordu. Figüratif soyutlama ve ya soyutlanmış figürlere, renkçiliğe, nüans konusuna duyarlı bir ressamdı. Resimlerinde genelde Anadolu yaşamından kesitler, portreler oluşturuyordu. Evrenin nesnel ve soyut değerlerinden besleniyordu. Ekolojik bir mantıkla, küresel ısınma, doğal dengelerin bozulmasından duyduğu rahatsızlıkları da tuvallerine yansıtıyor, topluma mesajlar veriyordu.'
EKİCİ, EŞSİZ BİR RESSAMDI
Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkanı Tecelli Sercan Sırma'da başsağlığı mesajında, 'Turhan Ekici, kişiliğiyle, sanatıyla eşsiz bir ressamdı. Sadece Antalya değil, Türkiye önemli bir değerini kaybetti. Acımız sonsuz' dedi. Antalya'nın ünlü ressamlarından Nuri Sezen'de 'Hayatına sığmayan sanat aşkı, üstün yetenek, güzel dost, güzel insan ressam arkadaşımız Turhan Ekici, en güzel anılarla ansızın aramızdan ayrıldı. Bu ülke için, bu toplum için hep yandı. En sonunda, aramızda büyük boşluk bırakarak hepimizi yaktı gitti' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
İki çocuk babası olan ressam Turhan Ekici, yakınlarının, sevenlerinin gözyaşları arasına toprağa verildi. (DHA)