ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), NikolayRimskyKorsakov'un tek perdelik Şehrazat bale süitini, iki perdelik büyük bir bale eserine dönüştürdü. Librettosu ile koreografisi Armağan Davran'a ait olan 'Şehrazat' balesinin 28 Kasım Perşembe saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bu sezon son kez sahnelenecek.

Son temsilde Bolşoy tarihinde başrol üstlenen ilk yabancı 'Prima Balerin' olan ve bale sanat dalında ilk ve tek Devlet Sanatçısı unvanına sahip Meriç Sümen ve Fransız Devlet Balesi tarihinde statü değiştirilerek kabul edilen ilk yabancı balet ve Fransa'da 'Ömür Boyu Kontrat'a hak kazanan 15 dansçı arasında bulunan Tan Sağtürk de izleyiciler arasında yer alacak.

Özgün bir librettoya sahip olan Şehrazat balesinde BujorHoinic, Korsakov'un Şehrazat bale süiti ile bestecinin diğer önemli eserlerini birleştirerek müzik düzenlemelerini yaptı. Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan'ın yöneteceği eserin başkemancısı ise Sibel Aydın.

Doğu masallarının motiflerinin kullanıldığı balenin, kostüm tasarımı Gazal Erten, ışık tasarımı Fuat Gök, dekor tasarımı ise alanında duayen Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin eski Başdekoratörü Savaş Camgöz imzasını taşıyor.

Sultan Şah Levend'in oğlu Behram ile şehrin ünlü tüccarı Mahmud'un kızı Zühre'nin aşkı ve bu aşka mani olmak isteyen Vezir Ebubekir'in güzel kızı Zahara'nın ölümcül planını konu alan Şehrazat balesinde 'Behram' rolünde Tolga Burçak, 'Zühre' rolünde Müge Ünal, 'Zahara' rolünde ise IaroslavaVolkova dans ediyor.

Fiyatları 15, 35 ve 50 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra, www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir. (DHA)