Esentepe Mahallesi Şehit Gökhan Korkut Caddesi'nde, geleneksel Türk konağı mimarisinde inşa edilen ve Türk musikisine unutulmaz eserler bırakan bestekar Amir Ateş'in isminin verildiği semt konağı hizmete açıldı. Ünlü bestekar Amir Ateş, açılış törenine eşi Keriman ve kızı Şevval ile katıldı.

Açılış törenine ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakan Ali Coşkun, eski milletvekilleri Necati Çetinkaya, İsmail Amasyalı, eski belediye başkanları Ali Kahraman, Abdullah Köktürk, TRT Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Deniz Adnan Çoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve Manisa Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Köroğlu da katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılıştan önce semt konağının içerisinde Amir Ateş'in eşyalarından oluşturulan müzeyi tanıttı. Başkan Tütüncü, daha sonra semt konağının diğer bir müzesi olan Hababam Sınıfı'nı gezdirdi. Müze gezilerinin ardından tören alanına geçildi.

AMİR ATEŞ'TEN TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR

Açılış töreni hafızlık geleneğinin son temsilcisi olan Amir Ateş'in Kuran'ı Kerim okuması ardından Antalya Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı dua ile başladı. Amir Ateş, konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu ile mini bir konser verdi. Ateş, konserde Kepez için besteliği 'Yaradan Özenle Yaratmış Seni Kepez' adlı eseri ile dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi. TRT Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Deniz Adnan Çoban da ünlü bestekarın 'Ben seni unutmak için sevmedim', 'Eylül Akşamları' ve 'Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın' adlı eserlerini seslendirdi.

AMİR ATEŞ, FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Konserin ardından Başkan Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le, Amir Ateş'e, 'Fahri Hemşehrilik Beratı' verdi.

Tütüncü, katılımlarından dolayı Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Necati Çetinkaya ve Menderes Türel'e plaket takdim etti. Daha sonra davetliler, kurdeleyi keserek Amir Ateş Semt Konağı'nı hizmete açtı.

SEMT KONAĞINDA NELER VAR?

Kadınlara yönelik meslek ve sanat kurslarının verileceği semt konağında Amir Ateş, Hababam Sınıfı müzeleri, kodlama eğitim merkezi, üniversite hazırlık kursu, belediye iletişim noktası, muhtarlık birimi, etüt merkezi ve çok amaçlı salon bulunuyor.

Amir Ateş'in açılışta seslendirdiği ve hicaz makamında besteliği, güftesini Cengizhan Mutlu'nun yazdığı, 'Yaradan Özenle Yaratmış Seni Kepez' adlı eserin sözleri şöyle:

Yaradan özenle yaratmış seni

Ardında Toroslar önünde Kepez

Gönülden severiz her bir köşeni

Her zaman dillerde sen varsın Kepez.

Kökleri derinde çınar gibisin

Tertemiz çağlayan pınar gibisin

Kışların sonunda bahar gibisin

Açılan güllerde sen varsın Kepez.

Bahçeler portakal, limon kokuyor

Tezgahta yörüğüm kilim dokuyor

Bülbüller sevdalı her an şakıyor

Yeşeren dallarda sen varsın Kepez.

Misafir, yabancı demez kucaklar

Sendedir sevgiyle tüten ocaklar

Dualar fısıldar köşe bucaklar

Açılan güllerde sen varsın Kepez.

(dha)