UZUN yıllar Hürriyet Gazetesi'nde foto muhabirliği yapan ve emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen Sökmen Baykara için sevenleri, Erikdalı Restoran'da doğum günü partisi düzenledi. 82'nci yaşını geride bırakan Sökmen Baykara'yı, duayen meslektaşları Erdoğan Kahya, Ahmet Dökdök, yakın çevresi ve fotoğraf severler yalnız bırakmadı.

Partide Türk Halk Müziği sanatçısı Birol Kınay, birbirinden güzel neşeli türküler seslendirdi. Sanatçı Kınay'ın bağlamasıyla çaldığı 'Uyan Sunam Derin Uykudan' adlı türküyü Sökmen Baykara mikrofonu eline alıp, hayatta olmayan ve çok sevdiği eşi için yorumlarken duygulu anlar yaşandı.

Doğum günü partisine katılan konuklar Sökmen Baykara ile birlikte çiftetelli oynadı, halay çekti, dans etti. Kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür eden Baykara, 'Ben 83 değil henüz 28 yaşındayım' diyerek de espri yaptı.

ANKARA ANILARINI ANLATTI

Gazetecilik mesleğine 1958 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başladığını anlatan Sökmen Baykara, 1965 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda foto muhabiri olarak görev yapmaya başladığını kaydetti. Parti liderleriyle seçim gezilerine katılıp tüm ülkeyi gezdiğini, 40'tan fazla gazetecilik başarı ödülü aldığını kaydeden Baykara, '1992 yılında emekli olunca da Antalya'ya yerleştim' dedi.

Sökmen Baykara, üzerinden 44 yıl geçen Kıbrıs Barış Harekatı öncesi Rumların adada gerçekleştirdiği toplu katliamları fotoğraflamak üzere görevli gittiği Kıbrıs'la ilgili anılarını, dönemin başbakanı Süleyman Demirel, başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit ile ilgili anılarını da paylaştı.

Baykara, daha sonra 'İyi ki doğdun Sökmen hocam' tempoları arasında önüne konulan pastanın üzerindeki mumları söndürdü, ardından pastayı keserek konuklara ikram etti. (DHA)