ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kente kazandırılan Antalya Kültür Sanat (AKS), 1944 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk özel bankası olarak kurulan Yapı Kredi'nin 75. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında hazırlanan sergiye ev sahipliği yapacak. Türk resim tarihinin başlangıcından günümüze kadarki serüvenini temsil eden çok sayıda eserin yanı sıra yabancı ressamların Türkiye tarihine ilişkin eserlerini de içeren Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan renkler sergisi, koleksiyonu peyzaj, natürmort, figüratif resim, soyut resim, güncel sanat gibi başlıklar altında izleyiciyle buluştururken çok özel iki seçkiye ayrıca yer verecek. Bu kapsamda Hoca Ali Rıza'nın desenleri ve Erken Cumhuriyet yıllarının siyasal, toplumsal ve kültürel kodlarını Bu birlikte gösteren Selahattin Giz fotoğraflarından örnekler yer alacak.

Selahattin Giz Fotoğraf Koleksiyonu dışında 100'e yakın eserin yer aldığı sergi Türk resminin iyi bilinen öncü ustalarına, IvanAyvazovski'nin 1876 tarihli Yelkenli, FrancescoCasanova'nın 1700'lerin ikinci yarısına tarihlenen Viyana Kuşatması, Osman Hamdi Bey'in 1887 tarihli Feraceli Kadınlar gibi önemli eserlerine, Yapı Kredi'nin 1954 yılında düzenlediği 'İş ve İstihsal' konulu resim yarışmasında birinci olan Aliye Berger'in Güneş'in Doğuşu ile Nurullah Berk'in Halı Dokuyanlar adlı tablolarına, Gülsün Karamustafa, Mat Collshaw, Refik Anadol, Ferhat Özgür gibi güncel sanatın temsilcilerine yer vererek eşine az rastlanır bir seçkiyi Antalya ile buluşturuyor. Sergi daha önce Bursa, Ankara ve İzmir'de de izleyiciyle buluşmuştu.

'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler' sergisi 27 Aralık 2019 - 29 Şubat 2020 tarihleri arasında pazartesi hariç her gün 11.00 - 19.00, perşembe günleri ise 11.00 - 21.00 saatleri arasında Antalya Kültür Sanat'ta ziyaret edilecek. (DHA)