MURATPAŞA Belediyesi'nin kökleri 'herkesin birarada, kardeşçe yaşadığı yer' anlamına gelen Pamfilya'ya uzanan barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler, başladı. Akdeniz'den Karadeniz'e, Trakya'dan Doğu Anadolu'ya ve Ukrayna'dan Rusya'ya kadar Muratpaşa'yı oluşturan tüm kültürlerin tanıtıldığı festival, Kent Meydanı'nda derneklerin kurduğu stantların açılışı, ardından Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün 'Yörük Başları' temalı sunumuyla başladı.OĞUZ AKSAÇ KONSERİ
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün, 52 dernek yönetiminin katıldığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış gecesinde Oğuz Aksaç sahne aldı. Birbirinden güzel türkülerle vatandaşları coşturan Aksaç'a, günün anısına Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci çiçek verdi.
FESTİVALİN SAHİBİ
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Yöreler ve Renkler Festivali'nin sahibi, yüreğinde insan sevgisi taşıyan, insanlık adına sorumluluk hisseden herkestir. Ayrışmak çok kolaydır insanlar her fırsatta ayrışıyor. Ayrışma çıkarmak dünyanın en kolay şeyidir. Ama birleşmek marifet ister, insanlık, enginlik ister. Sıkıntıları, çelişkileri aşabilmek, erdem, bilgelik ister. Buradan bütün dünyaya diyoruz ki sevelim sevilelim, gerisi yalan. Dünya kimseye kalmaz" dedi.Festival, 1 Ekim'e kadar sürecek. (DHA)