Elif Solak'ın yazdığı, Ezgi Yentürk'ün yönettiği, dekor tasarımını Suzan Tunca'nın, kostüm tasarımını Ceren Karahan'ın, ışık tasarımını Barbaros Gülaçtı'nın, müzik tasarımını Gürkan Çakıcı'nın hazırladığı 'Zümrüdüanka', 3 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Prova çalışmaları aralıksız süren 2 perdelik eserde rejisör yardımcılığını Gökhan Tüzün, rejisör asistanlığını Özlem Şendinç-Esra Şen, hareket düzeni de Orçun Okurkan üstlendi.

ESERİN HİKAYESİ

Eserde, Miladi takvim 1843'ü, göç eden kuşların pusulası ise Kaf Dağı'nı gösteriyor. Hereke'de kurulan çuha fabrikasında yangın çıkar. Saten ve Camaron'un aşklarının alevi ise kalpleri tutuşturmaya başlar. Masallar gerçek olur, göçmen kuşların kanatları ise yedi dipsiz vadiye doğru açılır, kuşlar Zümrüdüanka'yı arar. Dönen dünya onlar için bir han olur, küllerden doğmayı becerebilenler Kaf Dağı'na ulaşır.

'Zümrüdüanka', 4-5-6-10-11-12-13-31 Ekim'de, sezonun ikinci oyunu 'Godot'yu Beklerken'i Beklerken' adlı eser de 17-18-19-20-24-25-26-27 Ekim günlerinde sahnelenecek. (DHA)