ANTALYA Kepez Baraj Ortaokulu iki ayrı Avrupa Birliği (AB) projesine imza attı. İlk proje; Türkiye'den 10, Romanya'dan 1, Sırbistan'dan 2 ve Yunanistan'dan 5 olmak üzere toplam 18 ortak ile çalışacağı ‘Geri dönüşen masallar’. İkinci proje ise Türkiye'den 5, Hırvatistan'dan 4, İspanya'dan 2, Sırbistan'dan 1, Romanya'dan 1 olmak üzere toplam 15 ortak ile ‘Hepimiz aynıyız ama farklıyız’ adlı proje.

‘GERİ DÖNÜŞÜMÜ MASALSI ŞEKİLDE ANLATIYORUZ’

‘Geri dönüşen masallar’ projesini yürüten Fen Bilimleri Öğretmeni Tuğba Muş, proje hakkında konuştu. Muş, “Geri dönüşümün önemine Web 2.0 araçları kullanılarak dikkat çekilmek hedefleniyor. Bu projede geri dönüşümü çocukluktan beri dinlediğimiz masallarla birleştirerek geri dönüşümün önemini öğrencilerimize masalsı bir şekilde aktarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin hayal kurmalarını, iletişim kurmalarını, iş birliği yapmalarını, projeler geliştirerek paylaşmalarını hedefliyoruz. Bunu da en etkili öğrenme ortamı olan E-Twinnig platformunun bir parçası olarak sürdürmelerini istemekteyiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 05 07 At 14.20.43

‘FARKLILIKLARA RAĞMEN ORTAK BAĞLARI KEŞFEDECEKLER’

‘Hepimiz aynıyız ama farklıyız’ adlı projeyi yürüten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Türkan Selen, “Bu proje ile birlikte öğrenciler, farklılıklara rağmen ülkeleri birbirine bağlayan ortak bağların olduğunun farkına varacak. Web 2.0 araçlarından yararlanarak kültürümüzü diğer Avrupa ülkelerine tanıtmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin iş birliği içinde güçlü bir iletişim kurarak, projeler geliştirerek kültürel kimliklerine sahip çıkmalarını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

1Abproje

Muhabir: ÇİĞDEM KORKAN/ÖZEL HABER