ANTALYA halkı şehir içinde yaşanan problemlere sosyal medya üzerinden çözüm ararken yetkili kurumlar da cevap vermekte gecikmiyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Antalyalı birçok mecradan sorun ve şikayetlerini, çözüm önerilerini yetkilileri de paylaşımlarına etiketleyerek çözüm arıyor. Vatandaşın sesine kulak veren yetkili kurumlar ise anlık cevaplar ve çözüm önerileriyle harekete geçiyor.

Sosyal medya platformları üzerinden özellikle Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Emniyeti, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri etiketleyerek paylaşım yapan vatandaşa yanıtlar gecikmiyor. Mahalledeki sorunlar, çevre ve yol problemleri, çevre temizliği, trafik kuralları ve bisiklet yolu ihlalleri ve gıda titizliği konuları ise en çok gündemde olan konular olarak kendini gösteriyor.

KURALLI YAŞAM

Sosyal medyanın hayatımızın her an her yerinde yer almasıyla, vatandaş da anlık olarak durumları yetkililere iletebiliyorken, Antalya'da kurumları da anlık olarak harekete geçmesi şehirde kurallı bir yaşantının olmasını sağlıyor. Kurumlarla sağladıkları etkileşimin ardından çözülen sorunlar için teşekkür de eden vatandaş yine bunu sosyal medya platformları üzerinden dile getirebiliyor.

Dijital bir devrim yaşanırken yetkili kurumalar da aslında bu devrimden memnun görünüyor. Sorunlara anlık olarak çözüm bulabildikleri ve hemen hemen her bölgeden vatandaşa ulaşabildikleri için olan bitenin anından farkında olabiliyorlar.
Gonca ÖZTÜRK/ÖZEL