EKONOMİ ve sağlık alanında zor günler geçiren Türkiye'de birçok belediyenin halkın hizmetlerden uygun ya da ücretsiz faydalanması için projeler üretip hayata geçirmesi ekonomik dengeleri bozdu. Belediyeler halka ucuz hizmet sağlamayı amaçlarken esnaf da rekabet koşullarının sağlanmamasından şikayetçi.

Bakkal, kasap, manav, restoran, plaj işletmesi gibi hizmetlerle esnafa direkt rakip olan belediyelerin, su satışı ve süt satışı gibi faaliyetlere başlamasıyla da işadamları da tedirginlik yaşamaya başladı. Halk ucuz olana yönelince zaten zor günler yaşayan ve toparlanmaya çalışan esnaf için düze çıkmak bir hayli zor hale geldi.

SOSYAL MEDYADA ŞİKAYET

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Lara Balık işletmecisi Erdal Atılgan durumu özetleyerek düşüncelerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Belediyelerin ticaret yapmaya başladığını iddia eden Atılgan, 'Sen benim yollarımı yapma, sen benim alt yapımı yapma, sen benim çöplerimi zamanında toplama, gel ticaret yap. Ayakta kalmak, yaşamak için çırpınan esnafa rakip ol. Kusura bakmayın bu dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde yoktur ve olamaz da. Herkes kendi işini yapmalı' sözleriyle haksız rekabete son verilmesi çağrısı yaptı.

'HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI'

Uzun zamandır aklına takılan bir konuyu paylaşmak istediğini ve amacının kimseyi kötülemek veya yapılanları yanlış göstermek değil sadece kişisel tespiti olduğunun altını çizen Erdal Atılgan, 'Bazı belediyeler yapmaları gereken gerçek iş alanlarının dışına çıkmaya ve resmen ticaret yapmaya başladı. Bazıları kafe açıyor, bazıları restoran açıyor, bazıları kasap dükkanı açıyor, su, süt, aklınıza ne gelirse var. Belediyelerin asıl görevlerini lütfen unutmayalım. Sizler yol, su, altyapı gibi kentler için son derece önemli görevleri olan kamu kuruluşlarısınız. Kira vermeden su parası ödemeden, diğer tüm altyapı masraflarını yapmadan, belediyelerin tüm olanaklarını kullanarak, bu işlerden ekmek yiyen istihdam sağlayan, esnafla rekabet eder, işletmeler açıp 'Biz halka hizmet ediyoruz' demek kelimenin tam anlamıyla tribünlere oynamaktır. Sen benim yollarımı yapma, sen benim alt yapımı yapma, sen benim çöplerimi zamanında toplama gel ticaret yap. Ayakta kalmak, yaşamak için çırpınan esnafa rakip ol. Kusura bakmayın bu dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde yoktur ve olamaz da. Herkes kendi işini yapmalı. Eğer ücretler ve pahalılık deniyorsa denetleme mekanizması var. Denetle, bir hata varsa yanlış varsa düzelttir. Ama haksız rekabet yaparak zaten canı burnunda esnafa bir darbede siz vurmayın! Naçizane tespitimdir' ifadelerine yer vererek şikayetini dile getirdi.
Özel/ Dilan ERAY