BİSİKLET yollarıyla ilgili karmaşıklık devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç'la bir araya gelen Antalya Bisiklet Sevenler Grubu Başkanı Alparslan Coşkunoğlu'nun görüşmenin ardından bisikletlilerle 'yol eylemi' yapması kafaları karıştırdı. Görüşmede Belediye ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen Coşkunoğlu, görüşmenin ardından neden yol eylemi yaptıkları sorusuna ise 'Çünkü belediyede bisiklet yoluyla ilgili bir hareket yok. Biz orada kayda alınmayan konuşmalar da gerçekleştirdik ve Nurettin Bey şimdilik bisikletlilerin yolları kullanması gerektiğini söyledi. Biz de buna istinaden eylem yapacağımızı kendisine de Muhittin Böcek Başkan'a da ilettik. Geri dönüş alamadık ve hakkımızı aramak, yanlış yapılan bir durum varsa bunu göstermek için eylem yaptık' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Ekim ayında bisiklet yollarının değiştirileceğini söylediğini hatırlatan Coşkunoğlu, 'O dönemde rotada değişiklik olduğunu gördük ancak daha iyisine sahip olacağımız söylendi. Aradan o kadar zaman geçti hala bir çalışma yok. Bisiklet yolları bir anda ortadan kayboldu. Biz de haklı olarak alternatifi olmayan bisiklet yolları hakkında eleştirimizi yapmak durumunda kaldık' diye konuştu.

'YOLU KULLANIN DİYORLAR'

Bisikletliler olarak fikirleri alındığında Işıklar Caddesi'nde bulunan yolun kaldırılmasını istediklerini söyleyen Coşkunoğlu, 'O yol kaldırılmalıydı evet ama Teomanpaşa Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunan yolların bakımını talep ettik ama kaldırmayı tercih ettiler. Bunun sonucunda da o bisiklet yolunun gerekli işlevi yerine getirmediğini ve olmamasının bizim için daha iyi olduğunu bu süre zarfında da karayolunu kullanmamız söylendi. Sen ben kullanabiliriz belki bir süre karayolunda ama çocuğuyla çıkan bir bisikletli kullanamaz mesela' ifadelerine yer verdi.

'YANLIŞLAR SÖYLENMELİ'

Konuşmaların arasında karma trafik uygulanmasının da geçtiğini ifade eden Coşkunoğlu, 'Yani henüz bir bisiklet yolu ortada yok. Belki de karma trafik uygulanacak. Nurettin Bey ile görüşmemizde birçok konuyu dile getirdik. Biz şunu da biliyoruz karşımızda bir belediye var. Kavga da etsek, tartışsak da biz yine karşı karşıya geleceğiz. Biz yine sakinleştirici bir tavır sergiledik. İnsanları ayaklandırmak da istemedik ancak ortada bir yanlış varsa bu bir şekilde söylenmeli' dedi.

Gonca ÖZTÜRK/ÖZEL