SON zamanların trendi düğün fotoğrafçılığının gelişmesiyle hemen hemen her çift düğün ve nişan fotoğraflarında dış çekimleri tercih etmeye başladı. Düğün ve nişan dış çekim fotoğraflarında turizmin merkezi Antalya ilk tercihler arasında yer alıyor. Antalya'da profesyonel olarak dış çekim fotoğrafçılığı yapan fotoğrafçı Ufuk Saraçoğlu, 'Antalya doğasıyla, deniziyle çiftleri oldukça etkiliyor. Çoğu fotoğrafçı ve çift çekim için Antalya'da geliyor ve bunun da turizme etkisi yadsınamaz' dedi.

Türkiye'de ve Antalya'da düğün fotoğrafçılığının oldukça popüler olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu, 'Antalya'da doğal olan çok fazla mekan bulunuyor. Fotoğraf çekiminde Cam Piramit gibi şehir içinde bile kullanılan mekanlar var. Bunun yanında Kaleiçi, Dedeman, Big Man Park, Lara sahil bölgesinde kullanılan alanlar da mevcut. Hafta sonları gittiğinizde çok sayıda gelin, damat ve fotoğrafçı görebileceğiniz yerler buralar' diye konuştu.

ANTİK KENTLER TERCİH EDİLİYOR

Düğün fotoğrafçılığında dış çekimlerde özellikle insanların doğayla fotoğraflarını birleştirmek istedikleri yerleri seçtiklerini belirten Saraçoğlu, 'Antalya ilçelerinde de Antik kentlerin olduğu bölgeler oldukça yoğun kullanılıyordu ancak Kültür Bakanlığı'nın vermiş olduğu kararla sanıyorum ki bu yıl antik kentler düğün fotoğrafçılığı için kullanılmayacak. Phaselis, Aspendos, Perge ve Side tercih edilen yerlerdendi' ifadelerini kullandı.

TURİZME ETKİSİ YADSINAMAZ

Dış çekim fotoğrafçılığının özellikle düğün sezonunun başlamasıyla birlikte Antalya turizmine ne gibi katkısı olacağına değinen Saraçoğlu, 'Antalya'ya çekim için gelen çok sayıda fotoğrafçı ve çift var. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde yaşayan insanlar yeşil alan hasretiyle Antalya'ya gelip hem denizini hem de doğasını yıllar sonra kendilerine anı kalacak olan fotoğraflarında kullanmak istiyorlar. Balayı için Antalya'yı tercih eden çiftler bir günlerini de çekim için ayırıyorlar bu da haliyle turizme katkı sağlamasında da etkili oluyor. Kaş'ta, Manavgat'ta, Alanya'da, Belek'te çok yoğun fotoğraf çekimleri oluyor. Bunların yanında bu sene Patara'ya da ilgi oldukça fazla oluyor' şeklinde konuştu.

DOĞAL HATIRALAR BİRİKTİRİYORLAR

Stüdyolardan ve düğün salonlarından,drone ile çekimlere kadar ilerleme kaydedildiğini belirten Saraçoğlu sözlerini şöyle tamamladı: 'Bu noktaya hem teknolojinin gelişmesiyle yani fotoğraf makinelerinin taşınabilir hale gelmesiyle fotoğrafçıyı dış mekanlarda da cezbeden yerler olmaya başladı, hem de dijital fotoğrafçılıkla SD kartlarla bastırılmadan da saklanabiliyor olması bizi bu noktaya getirdi. Sosyal medyanın güçlenerek ülkemize girmesiyle de yurt dışında yapılan işlerin birçoğu bunu tetikledi. Buna direnen çok fazla stüdyo fotoğrafçısı oldu ancak, bence Türkiye'de alışılmış düğün fotoğrafçılığının dışına çıkılması oldukça iyi oldu. Çünkü tekdüzelikten çıkmış olduk. Sınırlar kalkmış oldu şimdi çiftler daha rahat daha da yaratıcı ve daha da güzel hatıralar biriktirmiş oluyor.'
Gonca ÖZTÜRK