DİSK'E bağlı Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, bir tasarruf yapılacağı zaman emekliler üzerinden yapıldığını belirterek bunun sebebinin emeklilerin örgütlülüğün zayıf olduğunu söyledi. Başkan Özgen, 'Emeklilerimizi DİSK Emekli Sen'de dayanışmaya çağırıyoruz. Eğer birleşirsek hakkımızı arar, hakkımızı alırız. Kimse bize dokunamaz. Birlikten kuvvet doğar. Ne pahasına olursa olsun mücadelemiz devam edecek' diyerek emeklilere çağrıda bulundu.

'4 BUÇUK VERİP 5 ALIYORLAR'

Başkan Özgen, SGK'nınemeklilere yönelik hazırladığı tasarruf projelerinin aslında gerçek olduğunu ama emeklilerden ve sendikalardan çok tepki gelince böyle bir durum olmadığını açıkladıklarını iddia ederek, 'Bu tasarrufları hazineye para kazandırmak için yapıyorlar. Ama biz bunlara kesinlikle karşıyız. Zaten yüzde 4.5maaş artışı yaptılar. Onu yüzde 5 olarak geri almanın, insanlıkla, vicdanla, sosyal devlet anlayışı ile hiçbir bağlantısı olamaz. Bir sürü sıkıntımız var zaten. İlaçlar emekliye ücretsiz olmalı. Suriyelilere yaptıkları gibi muayenenin de ücretsiz olmasını istiyoruz. Çok zor geçinen emeklilerimiz var. Emeklilerimiz geçinebilmek için çalıyorlar. Yazıktır, günahtır' diyerek sitem etti.

'PROMOSYON ARTTIRILMALI'

Tüm emeklilerin tepkili olduğunu söyleyen Özgen, 'Hakkımızı helal etmiyoruz. Emeklilerin maaşlarından kesinti yapmasınlar. Çalışan emeklilerimiz de zaten mecbur olduğu için, geçinemediği için çalışıyor. Yoksa niye çalışsın? Gezip, ailesiyle eğlenmek varken kim çalışmak ister? Ama maalesef kirasını veremiyor, evine ayda bir kez eti zor alabiliyor. Etin kilosu kaç lirayı bulmuş' dedi. Emekliye verilen promosyonun da arttırılmasını istediklerini aktaran Başkan Özgen, 'Bankalar 3 yıl bizim paramızı kullanacak, kredi verecek, bizi borçlandıracak. Bunlardan aldığı paralarla da kat kat karını arttıracaklar ama bize verecekleri promosyon 3 yılda 450 lira. Olmaz bu, vicdansızlık. Artık sermayeyi kollamaktan vazgeçilmeli. Ekonomimiz yeterince çöktü. Biz emekliler bunlara isyan edeceğiz. Gereken neyse yapacağız' açıklamasını yaptı.

ÖRGÜTLÜLÜK ÇAĞRISI

Yıllarca ülkeye hizmet verdikten sonra yok sayılmayı kabul etmediklerini söyleyen Özgen, 'Bayram ikramiyelerini vermeleri lazım. Bin lira bayram ikramiyesi mi olur? Bir maaş olmalı en azından' dedi. Tasarrufların sürekli emekliler üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Özgen, 'Emeklilere işi bitti gözüyle bakıyorlar. Çünkü emeklilerin örgütlülüğü zayıf. 3-5 tane sendika var. Bunlar hükümetin suyuna gidiyor. Hiç sesleri çıkmıyor. Özellikle de Emekliler Derneği. Bizim gibi idealist olanlar da çaba göstermeye çalışıyoruz. Emeklilerimizi DİSK Emekli Sen'de dayanışmaya çağırıyoruz. Eğer birleşirsek hakkımızı arar, sokakları inletiriz. Kimse bize dokunamaz. Birlikten kuvvet doğar.Ne pahasına olursa olsun mücadelemiz devam edecek' şeklinde konuştu.

Özel/Dilan ERAY