ARTAN kira zamlarına karşı alınan yüzde 25 sınırının işletmeler için geçerli olmaması işletmeleri zorluyor. Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen Bu durumun kabul edilebilir olmadığını söyleyerek önlem alınması gerektiğini anlattı. FİYATLAR ERİYOR Son zamanlardaki fiyat artışları karşısında işletmecilerin ne yapacağını şaşırdığını söyleyen Özen, 'Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bugün menülerde fiyat düzenleme yapıyoruz, menü bastırıyoruz menü daha masaya gitmeden maliyet artıyor. Fiyatlar erimiş oluyor. Neredeyse 150 bin lira menü maliyeti oluyor. Bundan kurtulamadık. Bir tarafta hayat pahalılığı, girdilerin artması. Biz zam yaparken bugün devletin zorlaması olmamasına rağmen personele yüzde 25 zam yapmak zorunda kaldık. Bizi girdilerdeki fiyat artışları zorluyor. Kiralık yerlerde işletmemizi yapıyoruz. Dolayısıyla bütün işletmeler fiyatları artırıyor. Arttırmazsa artık bütün bunlar sistemi yavaşlatmaya başladı. İnsanlar sosyalleşmiyor' şeklinde konuşarak sorunun büyük olduğunu vurguladı. ALIŞIK OLMADIK ZAMLAR 'Bu artışlar insanları bulundukları yerlerden dağın başına taşınmasına neden oluyor' diyen Özen, 'İnsanlar tüm yaşantılarını değiştirmek zorunda kalıyor. Kira zammının yüzde 25'e sabitlenmesi işletmeciler için ucunun açık olması kabul edilebilir bit şey değil. İşletmeler çok çaresiz. Bizlerin son 20 yıldır alışık olmadığımız artışlar yaşıyoruz. Yağmur gibi artışlar geliyor. Her gün durmadan zam geliyor' diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. ÖZEL/Dilan ERAY