İki yılda bir sahnelenen 'kamu emekçilerinin sözde toplu sözleşme' orta oyunu bu yıl da devam ediyor. 2 Ağustos tarihinde başlayan toplu görüşmelerde iktidar, 'Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi. 12 Ağustos tarihinden iktidar tarafından açıklanan zam teklifinde ise yüzde 5 ve yüzde 6'lık zam oranları çıktı.

Bir kez daha iktidara milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi adına sormak istiyoruz, sizler emekçileri hangi enflasyona ezdirmemekten söz ediyorsunuz?

Geriye bir tek enflasyon kalmaktadır o da halkın gerçek enflasyonudur. Halkın mutfağında hissettiği gerçek enflasyon oranı ise son bir yılda yüzde 30 oranında artmıştır.

Sonuç olarak iktidarın bu zam önerisi memurlara ve emeklilere getireceği tek şey açlık ve sefalettir.

Sürekli olarak dünyada yeni bir lige yükseldiğimiz iddia edilmektedir ancak enflasyonda da işsizlikte de dünya sıralamasındaki yerimiz 3. dünya ülkelerinin olduğu lige demir atmıştır.

İşte bu yüzdendir ki bu yıl da her iki yılda olduğu gibi bir orta oyun sergilenmek istenmekte, sözde enflasyona kamu çalışanlarını ezdirmedik propagandası ile sözde toplu sözleşme görüşmelerinde çalışanlar, yoksulluk sınırının altında ki zam oranlarına mahkûm edilmek istenmektedir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık