Kıymetli Antalya Ekspres Gazetesi okurları,

Bir cümle bir insanın hayatını değiştirebilir.

Bir kitap bir gencin hayatına ışık tutabilir.

İşte bu iki cümle de bizim yolumuza bir ışık tuttu. Kepez Belediyesi ile Antalya Genç İş İnsanları Derneği olarak gençlerimiz için Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi'nin geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdik.

Gençlik geleceğimizdir düşüncesinden yola çıkıp, genç iş insanları olarak bir ışık olsun diye binlerce kitabın içinde yer aldığı bir kütüphane oluşturduk. Gençlerimiz okuyacak, ışık olacak ki gelecek aydınlanacak.

Sevgili okurlar bildiğiniz gibi ilim ve aklın kazanamayacağı zafer yoktur. Biz de ilim ve aklın yolundan gidilmesini amaçlayarak çıktığımız bu yolda okyanusta bir damla olmak istedik. Bu kütüphanede okudukları eserler ve aldıkları bilgiler ile gençlerimiz kendilerini geliştirecekler. Bu ülkenin geleceğine bir tuğla daha koyacaklar. Güzel bir eser yaratmak için, geçmişten bugüne koyulan her tuğla gibi, Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi'nde bu tuğlalardan biri oldu.

Özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilecek bir ülke inşa edebilmek adına, bilim ve aklın ışığından yararlanarak, şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.

Kıymetli okurlar,

Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi bizim için de bir başlangıç aslında. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder biz gençlere yorulmayı öğütlemiştir.

Şöyle diyor Ulu Önder:

'Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni takibe ahdetmişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım. Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmamak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada dinlenmeden beni takip etmektir.'

Evet işte biz de Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere öğütlediği şeyi yaparak bu kütüphane için geç saatlere kadar yorularak çalıştık. Ama vazgeçmedik. Yine çalışacağız yine yorulacağız yeni eserler kazandıracağız. Gençlik için bize öğütlenen her şeyi yapmaya sonuna kadar hazırız.

Ben sözlerimin sonunda Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi için bizlere destek olan ve bizlerle beraber yorulan Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncüye, tüm ANTGİAD üyelerimize ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Öncelikle tüm gençlerimizi olmak üzere bu yazımızı okuyan Antalya Ekspres Gazetesi okuyucularını ve tüm Antalyalıları Cem Karaca Gençlik Kütüphanemize davet ediyorum.

Unutmayalım belki bir kitapta okuduğumuz bir cümle hayatımızı değiştirebilir.

Sağlıcakla kalın…

Antalya Genç İş İnsanları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert