ANTALYA Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında karayolu köprülü kavşak çalışmalarına engel oluşturan Meltem yaya üst geçidini kaldırdı. Durumdan habersiz olup haberi sosyal medyadan gören birçok Antalyalı durumu şaşkınlıkla ve üzüntü ile karşıladı. Özellikle Akdeniz Üniversitesi'ne giderken öğrencilerin kullandığı üst geçidinde birçok anısı olduğunu dile getiren öğrenciler, duygularını sosyal medyadan dile getirdi.

ÖĞRENCİLERİN ORTAK NOKTASI

Yayaların Akdeniz Üniversitesi´ne güvenli olarak geçişini sağlamak adına geçici tüp geçit yerleştirildi. Sosyal medyada haberi görüp şakınlıklarını gizleyemeyen Antalyalılar ve Antalyalı öğrenciler attığı tweetlerle şaşkınlıklarını ve üzüntülerini dile getirdi. Meltem'den Akdeniz Üniversitesi'ne gidişi kolaylaştıran yaya üst geçidi bütün Antalyalılar tarafından biliniyor. Yol tarifi yapılırken, buluşma yeri ayarlanırken ki gibi konularda sık sık ana yer olarak kullanılan Meltem üst geçidi birçok Antalyalının anılarında yer edindi. Özellikle üniversite öğrencilerinin sıklıkla kullandığı üst geçidin kaldırılması öğrencileri ve eski öğrencileri hayli üzmüş durumda.

HERKES ÜZGÜN

Sosyal medyadan şaşkınlıklarını dile getiren Antalyalılar, 'Meltem üst geçidini yıkmışlar, okulu yıksalar bu kadar üzülmezdim', 'Ya bu yapılmaz ama orası bir simgeydi ve evet tek karşıya geçiş yoluydu.Bütün anıları yıkın gitsin', 'Hayatımın en anlamlı üst geçitiydi, güzel olan her şey gibi o da gitti desene', 'İnsan üst geçit yıkılınca evi yıkılmış gibi üzülürmü, üzülüyormuş', 'Ciğerimi sökmüşler gibi hissediyorum', 'Şu üst geçitte sınavlara yetişmek için topuklu ayakkabıyla az mı koşmadım,asansörü az mı beklemedim,şöyle bir dikilip Antalya'ya mı bakmadım. Dört yıl boyunca çok anıma şahit olmuştu'yorumları yaparak üzüntülerini belirtti.
Özel/Dilan ERAY