MURATPAŞA Mahallesi'nde 588. Sokakta yapılan doğalgaz çalışmaları ve yine aynı yerde bulunan kum depolama alanının toz yaratmasından şikayetçi olan mahalleli ve esnaf isyan etti. Kum depolama alanının yaklaşık 10 aydır orada olduğunu, doğalgaz çalışmalarının da 1 haftadır başladığını söyleyen esnaf dükkanlarını açamıyor. Kalkan toz bütün mahalleye yayıldığı için kapı ve pencere açamamaktan mağdur olan esnaf ve mahalleli durumun bir an önce halledilmesi için belediyeyi aradıklarını ve belediyenin alanı toz kalkmasın diye suladığını ekledi.

'ESNAF BIKTI'

Motosiklet satışı yapan esnaf Adem Demir 'Mahalledeki kum alanı uzun zamandır var. Kum atıkları olsun, elektrik kabloları olsun, buraya getirip depolama alanı gibi kullanıyorlar. Tozu da bize kalıyor. Sulama da yapmıyorlar. Yaklaşık 10 aydır böyle. Kum dökülen alandan bıktık. Bizlere çok fazla toz geliyor. Tüm esnaf arkadaşlar bıkmış durumda. Mahalle sakinleri de bıktı. Bunun düzelmesini istiyoruz. Bu şekilde olmaz. Şehrin ortasında hafriyat deposu gibi alan var. Kepçeler, kamyonlar günlük 3-4 defa gelip kum götürüyor' diyerek çözüm beklediklerini söyledi.

'KAPI AÇAMIYORUZ'

Bu durumun işlerini de etkilediğini söyleyen Demir, 'Hiçbir şekilde kapı pencere açamıyoruz. İki saat önce bana getirilen motor şimdi toprak içinde. Kapıdaki bütün motorlar öyle. Evim de karşı tarafta. Şehrin ortasında olacak bir şey değil. Hangi birim ya da belediye bunu halleder bilmiyorum ama artık bir şekilde el atmaları lazım' diyerek sitem etti.

'DÜKKANI KAPATTIK'

İsmini vermek istemeyen kafe sahibi bir esnaf ise asıl sıkıntının şehir merkezinde kum depolanan bir alanın olması olduğunu belirterek, 'Kumu bir kamyon gelip boşaltıyor. Sonra kepçe diğer gelen kamyonlara dolduruyor. İnce kum yığıldığı için kamyonlar geçtikçe, doldurdukça biz toz dumanın içinde kalıyoruz. Biz toza maruz kalmamak için Cumartesi Pazar kapattık. Haftanın ilk günü mecburen açtık ama her taraf toz içinde. Yıksak da çıkmıyor silsek de. Ben bugün kaç kere masaları sildim sayamadım artık. Sürekli hortum dışarda. Çiçekler toz içinde' diyerek durumu anlattı.

'BELEDİYEYİ ARADIM'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerini aradıklarını ve durumu izah ettiklerini söyleyen esnaf, 'Ben aradıktan sonra gelip burayı toz kalkmasın diye suladılar. Ona da her yer çamur haline geldi. Yarın bu su çekecek, kuruyacak. Aynı şekilde mağdur olacağız. Bu süreç bir ay mı gider 5 ay mı gider bilmiyoruz. Ama çözüm gelip buraya su döküp gitmeleri değil. Sabah bütün esnaf toplanıp şikayet etmek için ortak karar aldık. Bunun üzerine belediyeyi aradım. Sanırım sıkıntı taşeron firmadan kaynaklanıyor. Günlerdir buraya gelen işçilere de söylüyoruz. Şikayet ediyoruz ama değişen bir şey yok' açıklamasını yaparak yakın sokakların da bu durumdan etkilendiğini söyledi.

ÇÖZÜM İSTİYORLAR

Pandemiden dolayı esnafın zaten kan ağladığını söyleyen başka bir esnaf ise, 'Müşteri neredeyse hiç yok. Cumartesi, Pazar günleri açık olan biz tozdan ötürü kapatmak zorunda kaldık. Hafta başı birkaç çay satarız dedik o da olmadı. Bir tane müşteri gelmedi. Zaten bu tozun içine kim gelmek ister. Dışarda oturtmak istesen nereye oturacaklar. Bu kum yeri uzun zamandır var. Bu şahsın mı belediyenin mi bilmiyorum. Ama bundan şikayetçiyiz. Kum olayı bizi zaten bitiriyordu. Son bir haftadır aktif bir şekilde çalıştıkları için ekstra sıkıntı çektik' açıklamasını yaparak bu durumun çözülmesini istediklerini dile getirdi. Özel/Dilan ERAY