Ülkemizin tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kazanımları ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bıraktığı miras tartışmasızdır. Ancak her fırsatta Atatürk'ü tartışmaya açmak ve karalamaktan geri durmayan bir gerici kesim bulunmaktadır.

Ayasofya'daki programda ülkemizin kurucusu Atatürk'e 'zalim ve kafir' denilerek lanet okunması kabul edilemez.

Ayasofya'nın; açılış töreninden itibaren Atatürk'e hakaret edilen bir cami haline gelmesi anlaşılır gibi değildir.

Bu karanlık beyinli ve Cumhuriyet düşmanları aslında Türk ulusuna karşı saldırmaktalar. Ulusal bilinç ve onur yoksunu gericiler, Türk devrimine ve devriminin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk'e karşı dün de bugün de hep kullanıldılar ve kullanılmaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bağımsızlık mimari ve emperyalizme karşı Türk milletini örgütleyerek ülkemizin kurtarılmasında üstün kahramanlık sergileyen Büyük Önderimize Türk vatandaşları adına saygı duymalısınız, duymuyorsanız da saygısızlık yapmamalısınız!

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bu şahıslara acilen önlem alınmalıdır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e ve onun Cumhuriyetine, devrimlerine hakaret edenlere karşı derhal yasal işlem başlatılmasını; bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi için de gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet BALIK