BUGÜN itibariyle birinci sınıf öğrencileri için uyum haftası başlıyor. 6 Eylül'de ise tüm sınıflar eğitim öğretime başlayacak. Okulların başlayacak olmasına rağmen ne öğretmen ataması ne de dersliklerin arttırılması gibi tedbirlerin alınmadığını söyleyen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ve Antalya Veli Der Başkanı Tülin Koç, durumun takipçisi olacaklarını belirtti.

GEREKEN TEDBİRLER ALINMADI

Okullar pandemi koşullarına göre eğitime hazır demenin mümkün olmayacağını aktaran Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 'Pandemiye göre sınıfların seyreltilmesi ve eksik bütün öğretmenlerin atamalarının yapılması gerekiyordu. Henüz atamalar yapılmadı. Yardımcı hizmetli dediğimiz çalışanlar da henüz işe başlatılmadı. Okullara ödenek ayrılması gerekiyordu bu da yapılmadı. Öğrenciler 40 kişilik sınıflarda, pandemiden önce okula nasıl gidiyorsa aynı şekilde okula gidecek gibi görünüyor' dedi.

AŞILAMA YÜZDE 50'YE ULAŞMADI

Diğer yandan ülke genelinde aşılamanın henüz yüzde 50'ye yaklaşmadığını belirten Sönmez, 'Bu ailelerin çocukları okullara başlayacak. Yüzde 15-20 arası aşı yaptırmayan eğitim emekçisi var. Onlara yönelik PCR testi uygulaması istenecek dendi ama bunun yönteminin nasıl yapılacağına dair aydınlatma yapılmadı. Bütün bunlara baktığımız zaman 40'ar kişilik odalarda, aynı ortamda, aynı şekilde, pandemi yokmuş gibi eğitim öğretim yapılacak. Bir taraftan da vaka sayıları gittikçe artıyor. Bütün bunları dengelediğimiz zaman bu işlerin neye evrileceğini çözemiyoruz. Pandemi başladığından beri sürekli uyarmamıza rağmen pandemi koşullarına uygun herhangi bir eğitim öğretim alanı yaratılmadı. Bizi dinlemediler. Biz uzaktan eğitimi tavsiye etmiyoruz. Geçtiğimiz dönem büyük bir adaletsizlik ortaya çıkardı. Bu öğrenciler eşit sayılıp sınavlara alındı. Özellikle köy okullarının açılmasını talep ettik. Köyde öğrencilerin sayısı arttı. Köy okulların açılmasını ve oralara kadrolu öğretmen atanmasını talep ettik ama yapmadılar. Umarız bu sene bu durum daha farklı olur ve sağlıklı bir ortamda süreç işler' temennisinde bulundu.

'OKULLARI DOLAŞACAĞIZ'

Veli-Der Başkanı Tülin Koç ise 'Okulların haftanın 5 günü açık kalmasını istiyoruz. Bunun için de taleplerimizi her fırsatta dile getirdik. Önümüzdeki hafta okulları dolaşacağız. Hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem de Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaştığı bilgilendirme yazılarının ve bizim de taleplerimiz doğrultusunda nelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edeceğiz. Ek derslikler, öğretmen atamaları yapılmadı. Ama biz bunların tespitini yapıp kamuoyuyla paylaşacağız. Veliler çocuklarını okula gönderecek. Hatta kronik rahatsızlığı olanlar bile 'Risk alıyorum ama çocuğumun geleceği için buna mecburum' diyor. Biz de bu süreçte gereken mücadeleyi vereceğiz' açıklamasını yaptı. ÖZEL/Dilan ERAY