Yüz yüze eğitime sayılı günler kala, okullardan gelen haberler pek de iç açıcı gözükmüyor. Antalya özelinde, özellikle de liselerde sınıf mevcutlarının 40-45'li sayılara ulaştığı ve ona rağmen ekstra önlemlerin alınmamış olması, ikili öğretime geçilme ile ilgili bir adımın da atılmamış olması zaten alarm veren vaka sayıları da hesaba katıldığı zaman gerek eğitim çalışanları gerekse veli ve öğrencilerimiz tedirginlik yaşamaktadır.

Fiziki ortamın yetersizliği neredeyse tüm okullarımızda kendini gösterirken, aylar öncesinden okullarımızın bu hafta yüz yüze eğitime geçeceği belliyken hiç bir şey yapılamamış olması vahimdir. Bu süreçte yaşanan Bakan değişikliği de bu işin bahanesi olamaz. Sayın Milli Eğitim Bakanı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada; okullarda temizlik ve hijyen konusunda tüm önlemlerin alınacağını belirtmişti ancak bir çok okula ne bir temizlik malzemesi ne de personel verilmediğini duyuyor ve süreci endişeyle izliyoruz.

*****

Ayrıca devlet okullarında Destekleme ve Yetiştirme Kursu için henüz öğretmen başvuruları alınırken, özel okullarda DYK adı altında bazı sınıfların geçtiğimiz hafta ve bazı okullarda da tüm sınıflarda bu hafta eğitim-öğretime başlanmış olması Bakanlık tarafından özel okullara bir ayrıcalık ve öncelik tanındığının göstergesidir. Eşit şartlarda eğitim-öğretim hakkı olan çocuklarımız burada haksızlığa uğramakta ve özel okula giden öğrencilere karşı dezavantajlı duruma düşmektedir. İş lafa geldiği zaman ağzından 'adalet' kelimesini düşürmeyen yöneticilerimiz, uygulamaya gelince maddi yönden zayıf olanı ezmekte, haksızlığa uğratmakta bir sakınca görmemektedir. Bundan sonrasında bu konunun da takipçisi olacağız. Özel okul ile devlet okulu arasında uygulamada farklılık olamaz.

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar