KORONAVİRÜS salgınında vakaların azalmasıyla normalleşme sürecine giriş başladı. Otobüslerin yüzde 50 doluluk oranı ile hizmet vermesi kararı da kaldırıldı. Antalya Otobüsçüler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan bu kararın Valiliklere bırakıldığını belirterek, Antalya'da otobüs doluluk oranının yüzde 60 olacağını söyledi. Yasakların kaldırılmasına rağmen otobüs kullanımında bir artış olmadığını belirten Arslan, otobüs kullanımını yoğun olduğu birkaç yerde sefer sayılarının arttırıldığını ve gerekli görüldükçe değişikliğe gidileceğini söyledi.

KOLTUKLARDA OTURULABİLECEK

Arslan, yolcu yoğunluğuna göre araçları planlamaya devam ettiklerini belirterek, 'Şu anda otobüslerimizi günde ortalama 300-310 kişi kullanıyor. Normalleşme süreci başladıktan sonra da çok fazla yolcu artışı olmadı. Verilere bakarak bunu görebiliyoruz. Bir toplantı yapıp önümüzdeki hafta araç arttırmaya gideceğiz. Yüzde 50 kapasitede yolcu taşıma sınırlandırılmasının kaldırılmasından Antalya çok etkilenmedi. Bu karar Valiliklere bırakıldı. Bizim de Valilikle yaptığımız toplantıya göre ayakta yolcu kapasitesi yine yüzde 50 olacak. Oturakların tamamı kullanılacak ama karşılıklı olan oturaklarda birer kişi ve çapraz oturabilecek' diyerek 28 tane koltuk olan otobüste 24 kişinin oturacağını söyledi.

YÜZDE 60 DOLU OLACAK

Araçların ayakta yolcu kapasitesinin 72 kişi civarında olduğunu ve bu durumda 31-32 kişinin de ayakta yolculuk yapabileceğini söyleyen Arslan, 'Bu durumda kapasitenin yüzde 60'ını kullanmış olacağız. Yüzde 10'luk bir artış olmuş olacak. Yüzde 100 kapasiteyi kullanmıyoruz' dedi. Otobüs kullanımının yoğun olduğu yerlerde sefer sayılarında değişiklik olduğunu da ekleyen Arslan, 'O bölgelerde sıklaşmaya gittik. 3-4 tane hattımızda bunu gerçekleştirdik. Gerek olmayan yerlerde sefer sayılarında değişiklik olmadı' şeklinde aktardı. Özel/Dilan ERAY