RAMAZAN Ayı gelmeden önce yeni tedbirlerin alınması gündemde. Bilim Kurulu toplantısı ve Kabine Toplantısı sonrasında Ramazan Ayı'nda yapılacak yeni tedbirlerin açıklanması bekleniyor. Tam kapanma konuları gündeme gelirken, Ramazan Ayı boyunca lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama getirilmesi konuları gündeme getiriliyor. Koronavirüs kapsamında alınan önlemlere bugün yapılacak Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarının ardından netleşecek. Toplantılarda, salgınla ilgili önemli kararlar alınacak ve yeni risk haritası çıkarılacak. Kritik iki toplantıya saatler kala gözler alınacak Ramazan önlemlerine çevrildi. Kulislerde Ramazan Ayı boyunca kapanma seçeneği tartışılıyor.

KABİNE TOPLANACAK
Bilim Kurulu'ndan bir gün sonra toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin öncelikli gündemi de yine koronavirüs olacak. Sağlık Bakanı Koca'nın sunum yapacağı toplantıda, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler Kabine toplantısında görüşülecek, 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek. Koronavirüs aşılamaları da toplantının gündeminde olacak. Sağlık Bakanlığı'nın hedefi Temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün tamamını aşılamak.

YENİ TEDBİLER
Kapalı kapılar ardında Ramazan Ayı boyunca lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama getirilmesi konuları gündeme getiriliyor. Bankalara ve kamu dairelerinde ise yeni mesai uygulamasına geçiliyor. Ramazan ayı boyunca banka ve kamu dairelerinde saat 10:00-16:00 mesai uygulamasına geçileceği öğrenildi. ÖZEL/Dilan ERAY