SÜPER Lig'in 2'nci haftasında İstanbul'da Beşiktaş maçı için hazırlıklarını tamamlayan ve prosedür gereği maçtan iki gün önce Covıd-19 testi yaptıran Antalyaspor Kulübü'nde Medical Park Hastanesi tarafından yapılan testlerin yanlış çıkması, Antalya'da bir skandalı ortaya çıkardı. Medical Park Hastanesi tarafından Antalyaspor'da arka arkaya yapılan iki testin tutarsızlığı üzerine Antalya İl Sağlık Müdürlüğü olaya el koydu ve Havalimanı'ndaki laboratuvar ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çapraz test yaptırarak gerçekleri ortayla çıkardı.

İLK TESTTE 45 POZİTİF ÇIKTI

Antalyaspor Kulübü, Beşiktaş maçından iki gün önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatları gereği futbolcularına Covıd-19 testi yaptırdı. Maçtan iki gün önce yapılan test sonuçları kulübe ulaştı. Gelen sonuçlarda 54 testten 45'i pozitif çıktı. Ertesi gün sabah ise ikinci bir test için Medical Park Hastanesi görevlileri tesislere gelerek futbolculara, teknik ve destek ekibine ikinci testi yaptı. Bu kez de yapılan koronavirüs testlerinde tutarsızlık tespit edildi. İlk yapılan test sonuçlarında pozitif çıkan sonuçların negatife döndüğü, negatif olanların ise pozitif olarak çıktığı belirlendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE BİLDİRİLDİ

Beşiktaş maçı için yolculuğa çıkacak olan kafileye yapılan testlerdeki tutarsızlığı Antalyasporlu yöneticiler İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'na bildirdi. Testlerin bozuk olması ve bir yanlışlık ihtimaline karşı Sağlık Müdürlüğü ekipleri Antalyaspor Döşemealtı Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'ne gelerek üçüncü bir test daha yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın çapraz test önerisinin ardından testler İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan testler Antalya Havalimanı'ndaki testleri analiz eden laboratuvara ve pandemi hastanesi de olan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

SONUÇLAR DEĞİŞTİ

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün yapmış olduğu testlerden gelen çifte sonuçlarla Antalyaspor kafilesinde ilk iki testten çıkan sonuçların yanlış olduğu belirlendi. Medical Park Hastanesi'nin almış olduğu Covıd-19 testlerini özel bir laboratuvara gönderdiği, laboratuvarda, testlerin incelendiği cihaza virüs bulaşmasından kaynaklı olarak da tüm testlerin pozitif çıktığının tespit edildiği öğrenildi. Medical Park Hastanesi'nin laboratuvara gönderdiği tüm testleri geri çektiği belirtilirken, konu ile ilgili Medical Park Hastanesi herhangi bir açıklama yapmadı. Medical Park Basın Birimi de basının sorularını yanıtsız bırakınken, önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapılacağını bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise test sonuçlarında tutarsızlık gösteren laboratuvara inceleme başlatılacağı öğrenildi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Antalyasporlu futbolcuların test sonuçlarının hatalı olmasından sonra ortaya çıkan skandal ise kamuoyunda tartışma yarattı. Medical Park Hastanesi'nde Covıd-19 testi numunesi veren birçok kişi, kendi test sonuçlarının da doğruluğundan şüphe ettiklerini ve ikinci bir test daha yaptırmak istediklerini belirtti. Antalya'da yapılan testlerin çoğunun hatalı olması ihtimali, Sağlık Bakanlığı'nın günlük verilerini, Antalya'nın risk durumunu ve birçok kişinin hasta olmadığı halde korona tedavisi görüyor olmasını gündeme getirdiği için Sağlık Bakanlığı'nın konu ile ilgili atacağı adımlar gündemin ilk sırasına oturdu. ÖZEL/Dilan Eray