1 Temmuz'da tamamen normalleşme politikalarıyla birlikte artan covid-19 vakalarının sorumlusu biz sağlık emekçileriymişiz gibi yıllık izinlerimiz iptal edildi.

Ancak biliyoruz ki bu uygulamada bile emekçiler arasında eşitsizlik devam ediyor. Kimileri hala izin kullanabiliyor, kimileri hala göreve çağrılmadı, kimileri hala keyfe keder uygulamalarına devam ediyor.

Covid-19 pandemisinde yaşanan vaka artışlarının sorumlusu sağlık emekçileri değildir. Pandeminin başından beri uygulanan yanlış politikaların bedeli biz sağlık emekçilerine ödetemezsiniz.

İptal edilen yıllık izin haklarımız tekrar açılmalıdır.

Sağlık emekçileri arasındaki ayrıma son verilmeli, farklı istihdam biçimleri 4A/4B/4C/4D 3+1 Taşeron, vekil, sözleşmeli gibi ayrımlar ortadan kaldırılmalıdır.

Ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Üniversite hastanesinde çalışan işçilerin yenilenmeyen sözleşmeleri derhal yenilenmelidir.

Emekliliğe yansıyan tek kalemde temel ücret esas alınmalı, temel ücret ve emekli aylığı artırılmalı, her türlü ek ödeme emekliliğe yansıtılmalı, en düşük temel ücret yoksulluk sınırı üzerinde olmalı, her türlü performansa dayalı ödeme sistemi kaldırılmalıdır.

Yetersiz sağlık personeli açığı, sağlık emekçileri daha fazla çalıştırılarak değil, kadrolu ve güvenceli şekilde sağlık personeli istihdam ederek çözülmelidir.

Engelli personelin çalışma saatleri engel durumuna göre düzenlenmeli, hastanelerin fiziki şartları düzeltilmelidir.

Covid-19 Meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası olarak dün olduğu gibi bugünde sağlık emekçilerinin haklarını savunmaya onların meşru taleplerini sahiplenmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Haklarımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz