15 Şubat'ta köy okullarında eğitim ve öğretimin başladı.

1 Mart'ta ise bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. sınıflar ile tüm ilkokullar ve özel eğitim okullarının açılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarda öğretmenlerin Şubat ayı sonunda aşılanmaya başlanacağını duyurdu.

Şubat sonu öğretmenlerin aşılanması için geç bir tarihtir, birinci aşıdan 28 gün sonra ikinci aşının yapılması gerekiyor. Aşılama için geç kalınan öğretmenlerin, öğrencilerle iç içe olması hayati risk teşkil edecektir. Bu durum sadece öğretmenlerin ve öğrencilerin değil bütün toplumun sağlığını tehlikeye atacaktır.

Öğretmenler aşılanmadan alelacele başlatılacak bir yüz yüze eğitim dönemi, koronavirüse istediği kuluçka zeminini sağlayacaktır. Ayrıca LGS ve YKS'de salgına ve uzaktan eğitimdeki aksaklıklara rağmen müfredat daraltmasına gitmeyen MEB, milyonlarca öğrenciye büyük bir mağduriyet yaşatmak üzeredir.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, mahalle (köy) okullarından 70 ilkokul, 67 ortaokul ve 29 imam hatip ortaokulunda 65941 öğrenci, 2215 öğretmen ile yüz yüze eğitim ve öğretimi başlatmıştır.

Eğitim–İş olarak tekrar altını çiziyoruz: Eğitim önemli, sağlık ise hayatidir. Yüz yüze eğitime geçilmesi için aşılama sürecinin (en azından öğretmenler açısından) tamamlanması, okullara kadrolu temizlik personeli atanması, tüm okullara gerekli hijyen malzemelerinin periyodik olarak teslim edilmesi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının sıkça denetlenmesi ve okulların, sınıfların, okul bahçelerinin fiziki durumları gözetilerek metrekareye düşecek insan sayısına dair düzenlemeler yapılması şarttır.

Biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz de eğitime kavuşmayı istiyor ama kimse hayatını yanlış eğitim ve sağlık politikaları yüzünden kaybetmek istemiyor.

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar