ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), verilerine göre 1 Ağustos 2018'den bu yana elektriğe 5 kere zam yapıldı. Konu ile ilgili görüş belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 'Antalya ve birçok şehrimizde insanlar geleneksel yöntemler olan soba ile ısınma yolunu seçmeye başladı' dedi ve CHP olarak bu konuda çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

'SOBAYA GEÇİLDİ7

Milletvekili Rafet Zeybek, Türkiye'nin enerjide dışarıya bağımlı bir ülke olduğunun altını çizerek, 'AKP'nin yanlış enerji ve ekonomi politikaları ile bu bağımlılık iyice artmıştır. Vatandaşlar geçtiğimiz yıl doğalgazda kullandıkları metreküpün aynısını bu yılda kullandıklarında, geçen yıla oranla daha fazla ödüyorlar. Doğalgaz abone sayısı artmasına, havaların soğuk olmasına rağmen vatandaş gelen zamlardan dolayı evlerinde doğalgaz kullanamaz duruma gelmiştir. Antalya ve birçok şehrimizde insanlar geleneksel yöntemler olan soba ile ısınma yolunu seçmeye başladı' dedi.

'ELEKTRİK BÜTÇEYİ SARSIYOR

Zeybek, Antalya halkının ısınmak için elektrikli ısıtıcılar kullandığını belirterek, 'Antalya gibi kışları daha ılıman olan sahil kentlerinde ise halk çoğunlukla klima ve benzeri elektrikli ısıtıcılarla kış aylarını geçirirdi. Ancak doğalgazda olduğu gibi elektrik kullanımına yapılan zamlarla, zorunlu ihtiyaçlardan biri olan elektrikte vatandaşın bütçesini sarsmaktadır. Elektrik üretiminde doğalgaz kullanımı ülkemizde yaygın, ayrıca alternatif ve yenilenebilirenerji kaynaklarına yatırım yapılmaması da fiyatları artırmaktadır' şeklinde konuştu.

'ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

'Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artış ile vatandaştan tahsil edilen paralar ne yazık ki Saray'ın tek adam rejiminin israf harcamalarına kaynak oluşturuluyor' diyen Zeybek, 'Vatandaşın alım gücünün düştüğü, işsizliğin rekor kırdığı, işletmelerin teker teker kapandığı ekonomik kriz ortamında üst üste yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarının biran önce geri çekilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çalışmalarda bulunuyoruz. Kısa vadede elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesi, orta ve uzun vadede ise ülkede kapsamlı, üretime odaklı enerji politikaları ve yatırımları yapılmalıdır. Ancak son zamlar ve ekonomik krizle bu politikaların 18 yıldır iktidarda olan AKP ile yapılamayacağı da kesin olarak görülmüştür' açıklamasını yaptı.
Özel/Dilan ERAY