SU tesisatçısı olan Ertan Cede, Kepez'deki 9 sınıfı her biri farklı tema ve görsellerle yeniden dizayn etti. Cede, sınıflarda özellikle Atatürk ve Cumhuriyet gibi temalar kullanarak hem öğrencilere tarih bilinci aşılıyor hem de kendilerini özel hissetmelerini sağlıyor. Yaptığı işlerde herhangi bir kar amacı olmadığını dile getiren Cede'nin en büyük mutluluğu ise maddi imkansızlıklar içerisinde eğitim hayatına devam etmeye çalışan öğrencilerin yüzlerindeki gülümseme.

'TEK BAŞIMA YAPIYORUM'

Ertan Cede, bugüne kadar tasarladığı sınırlardaCumhuriyet, Atatürk, okyanus, portakal, İngilizce, astronomi, vatan ve bayrak sınıfı temalarını kullandı. Oğlunun okuduğu okulda bir sınıfın duvarına Türk bayrağı çizerek bu işe başladığını anlatan Cede, 'Duvarı boyarken bu sınıfın sadece bir bayrakla kalmamasını istedim. Mobilyalarından, sıra üstü kaplamalarına kadar her şeyi sil baştan dizayn ettim. O gün başladığımız bu işte sonraki süreçte 8 sınıfı daha güzelleştirdik. Mobilya montajından duvarların boyanmasına kadar her işi tek başıma yapıyorum' dedi.

'KAR AMACIM YOK'

Ertan Cede, sınıflara yaptığı masrafların kendisi ve diğer veliler tarafından karşıladığını söyledi. Cede, 'Herhangi bir kar amacım yok. Ben bu işi para kazanmak için yapmıyorum. Öğrencilerin kendilerini farklı hissetmesini istediğim için yapıyorum. Onların mutluluğu benim en büyük kazancım' diye konuştu.

'VELİLER TAKDİR EDİYOR'

Öğrencilerde bilinç uyandırmak ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamak amacıyla bu tasarımları yaptığını anlatan Cede, şunları söyledi: 'Özel okullarda okuyan öğrenciler, bu tür sınıflarda okuma imkanı buluyor. Ancak bu sınıflarda okuyan öğrencilerin maddi durumları pek iyi değil, özel okula gitmeleri mümkün değil. Ben, bu işi yaparak daha iyi koşullar altında eğitimlerine devam etmelerini istiyorum. Okullardaki öğretmenler de veliler de yaptığımız çalışmalara hayran kalıyor. Diğer sınıflara da bu tasarımlardan yapmam için baskı yapıyorlar.'

'KENDİLERİNİ FARKLI HİSSETSİNLER'

Okullarda belli saatlerde çalıştığı için bir sınıfın 15 gün civarında sürdüğünü anlatan Cede, 'Ben bu işin örnek olmasını istiyorum. Tarihi anlatacak sınıflar olmalı. Bazı şeyler sadece kağıtlarda yazmamalı. Okullardaki öğrencilerin bunları bilmesi, kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Güzellikleri tatması, kendilerini farklı hissetmeleri için yapıyorum. Sınıflar bittiğinde resmi açılışlar yapıyoruz. Antalya protokolü açılışlarımıza geliyor, sınıflarımızı görüyor ve hayran kalıyorlar. Onlardan duyduğumuz güzel sözler ve öğrencilerin yüzündeki gülümseme tüm yorgunluğumuzu alıyor' şeklide konuştu. (Abdullah ÖZKAN)