2016 yılında şimdiki adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genç çiftçilere destek vermek amacıyla başlatılan 30 bin TL'lik hibe desteğinde kadınlara öncelik veriliyor. Genç çiftçiler tarımdaseracılık, fide yetiştiriciliği, büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği olmak üzere pek çok alanda kullanmak isteyen genç çiftçiler illerinde bulunan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne hibe desteği için başvuruda bulunabiliyor. Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, 2018 yılı içerisinde Antalya ve ilçelerinde tarım gıda ve hayvancılık müdürlüğüne destekten yararlanmak için 350 başvurunun yapıldığını belirterek hibenin yüzde 60'ının kadın çiftçilere verildiğini söyledi.

KADIN OLMADAN OLMAZ

Antalya'da hibe desteği için başvuruları inceleyen bürokratların kadınlara öncelik verdiğini belirten Alp, 'Kadınlarımızı her alanda olduğu tarımda da desteklemeliyiz. Kadınlar bizim baş tacımız. Bürokratlarımıza teşekkür ederim' dedi. Tarımın başkenti Antalya'da kadınlar olmadan tarımın sürdürülebilirliğinin zor olduğunu belirten Alp, kadınlara verilen desteklerin daha da artırılmasını talep ettiklerini belirtti. Alp, 'Devletimizde kadınlarımıza öncelik veriyor. İnşallah daha çok destek verilir' konuştu.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Öte yandan da tarımda dövizde yaşanan dalgalanmayla birlikte maliyetlerin artmasının çiftçilerin sıkıntıya soktuğunu belirten Alp, çiftçilerin sorunlarını çözüm noktasında ziraat odaları ve paydaşları olarakçalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Alp, geçtiğimiz günlerde de bu konuyu gündeme getirmek ve çözüme ulaştırmak amacıyla ziraat odaları başkanları ve tarım paydaşları ile birlikte Ak Parti Başkanı Ethem Taş, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile görüşme yaptıklarını kaydetti. Toplantıda başkanların tarımın sıkıntılarını ve çözüm önerilerini sunduklarını söyleyen Alp, 'Toplantımız olumlu geçti. İl Başkanımız ve vekillerimiz tarımda yaşanan sıkıntıları bildiklerini bizlere çözüm noktasında yardımcı olacaklarını söylediler. Toplantı bizler açısından olumlu geçti. Toplantıya katılan tüm başkanlarımız tarımda yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerini rapor halinde Ak Parti İl Başkanı Ethem Taş'a teslim edecek. Ak Parti İl Başkanı Ethem Taş da raporları ilgili Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanına göndermek üzere raporları Ankara'ya yollayacak' dedi. (Deniz TOPKAYA )