ÖĞRENCİ velilerine kötü haber geldi. 2018-19 eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala gözler kırtasiye ürünlerine çevrildi. Dövizdeki artış 17 Eylül'de ders başı yapacak milyonlarca öğrencinin forma, ayakkabı ve kırtasiye dahil tüm malzeme fiyatlarına yansıdığını belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak,'Veliler kırtasiye malzemelerini bu yılyaklaşık yüzde 50 zamlı alacak' dedi. Bayrak, geçen yıl normal bir öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarının maliyetinin 150-200 TL arasında değiştiğini bu yıl dolardaki artış nedeniyle 250-300 TL civarında seyrettiğini ifade etti.Bayrak, Türkiye'de üretilen kırtasiye ürünlerinin de ham maddelerinin yurt dışından geldiğini ve bu yüzden yerli malı kırtasiye ürünlerinin de zamlı olacağını belirtti.

SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT!

Kırtasiye ürünlerinin zamlanması nedeniyle sahte ürünlerin çoğaldığını söyleyen Bayrak vatandaşlara dikkatli olun çağrısında bulundu. Bayrak, özellikle alışveriş merkezleri, milyoncu tarzında yaygın olarak satılan sahte kırtasiye ürünlerinin kanserojen madde içerdiğini ve çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirterek 'Çocuklarınızın okul ihtiyaçlarını kırtasiyecilerden alın' dedi.

Bayrak, geçtiğimiz yıl Tarım Bakanlığı'nın denetiminden sonra Antalya'daki tüm kırtasiyecilerin yüzde 100 güvenli çıktığına dikkat çekti. Bayrak, 'Geçen yıl bakanlığın yaptığı denetimler sonucunda Antalya'daki kırtasiyelerde sağlıksız ürünlere rastlanmadı. Antalya'daki esnafımız kendi çocuklarına kullandırmadığı hiçbir sağlıksız ürünü kırtasiyelerinde satmıyor. Vatandaş gönül rahatlığıyla Antalya'daki tüm kırtasiyecilerden alışveriş yapabilir. Çünkü kırtasiyeciler müşterilerini gelipgeçici değil devamlı müşteri olarak görüyor ve 12 ay güvenli bir şekilde hizmet veriyor' diye konuştu.

(Deniz TOPKAYA )