81 yaşındaki Necla Demir 3 yıl önce eşini akciğer kanserinden kaybetti. Kız kardeşi de uzun süre meme kanseri tedavisi görmüştü. Demir sağlıklı bir yaşam sürdüğü için hastalıkları aklına getirmiyordu. Fakatkardeşinin yaşadığı zorlu tedavi sürecinden dolayı bu hastalığa yakalanmaktan korkuyordu. Bir gün kızı Demir'in meme ucunda çökme olduğunu fark etti. 1 sene boyunca annesini doktora götürmeye ikna edemedi. Sonunda Memorial Antalya Hastanesi'ne gelerek muayene olan Necla Demir'de meme kanseri saptandı. Önce tedaviyi reddeden Demir'i Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ikna ederek, ameliyatı gerçekleştirdi. Meme kanserinden tamamen kurtulan 81 yaşındaki Demir, eskisinden daha sağlıklı.

KIZI FARK ETTİ

2 çocuk sahibi Necla Demir'in kız kardeşi bir süre meme kanseri tedavisi görmüştü. Tedavi sürecinde kardeşinin yanındaydı ve nasıl etkilendiğini biliyordu. Dolayısıyla kanser tedavisi onun için korkutucu bir süreçti. Bir gün kızı giyinirken memesinde şekil bozukluğunu fark etti ve hemen doktora götürmeye çalıştı. Fakat Demir yaşının ilerlemiş olduğunu, daha fazla yaşamasa da sorun olmayacağını söyledi ve doktora gitmedi. 1 sene sonra muayene olmayı kabul eden Demir, yapılan tetkikler sonucunda meme kanseri tanısı aldı fakat kardeşiyle aynı süreçleri yaşayacağını düşünerek tedavi olmayı reddetti. Prof. Dr. Alihan Gürkan kendisine yapılacak ameliyatı anlatarak, ameliyat olması için Demir'i ikna etti.

'KALDIĞIM YERDEN DEVAM'

81 yaşındaki Necla Demir, 'Kanser olsa ağrı olur diye düşündüm o yüzden hiç aklıma gelmedi.Doktorum beni ikna etmeseydi tedaviyi kabul etmeyecektim. Ameliyata girerken hemonun sayesinde hem de yaşıma göre dinç olmamdan dolayı bir tedirginliğim yoktu. Eşimle birlikte 25 yıl boyunca karavanda yaşadım. Ülkemizin her köşesini gezdik, hiç yerimizde durmadık. Kendi bahçemizde ürünler yetiştirdik ve onları tükettik. Doğal beslendim, doğal yaşadım ve doğayla yaşadım. Hep hareket ettim ve kendi işimi kendim yaptım. Bu ameliyatı da atlatacağımı biliyordum. Şimdi yaşamaya yine kaldığım yerden devam edeceğim' dedi.

1 SENE DOKTORA GİTMEDİ

Kızı Nedret Tarhan annesinin hastalığı ile ilgili şunları söyledi; 'Ben şok oldum. Babamı akciğer kanserinden kaybetmiştik. Teyzemin yine kanser hikayesi vardı. Annemin kanser olması, bizi inanılmaz sarstı çünkü ilk başta olumsuz düşündük. Anneme belli etmemek için resmen bir tiyatro oynadık. 1 sene önce giyinirken memesindeki şekil bozukluğunu gördüm. Doktora götürmeyi istedim ama bir türlü kontrol olmayı kabul etmiyordu. Teyzemi örnek verdim, hatta teyzem de ikna etmeye çalıştı ama 1 senenin sonunda emrivaki yaparak onu getirdim. Yine de kanseri başında yakaladık ve annem sağlığına kavuştu.'

HER YAŞTA ORTAYA ÇIKABİLİR!

81 yaşındaki Necla Demir'in ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan şunları söyledi; 'Her kanser türü gibi meme kanseri de her yaşta kendini gösterebilir. Erken teşhis her zaman olduğu gibi yine büyük önem taşıyor. Necla Hanım bize geldiğinde önce tedirgin oldu fakat kendisine yapacağımız ameliyatı anlatarak ikna olmasını sağladık. Memesindeki kitleyi alarak, memenin geri kalanını koruduk. Yaşına rağmen bu kadar sağlıklı ve enerji dolu olması bizim için büyük avantajdı.' HABER MERKEZİ