İMPLANT tedavisi, günümüzde çok sık uygulanan ancak konusunda uzman kişiler tarafından yapılmazsa bazı sıkıntıların yaşanabileceği bir tedavi şekli. Bu nedenle implant tedavisi yaptırmadan önce hastaların dikkatli olmaları gerekiyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, implant tedavisi ve önemli ayrıntılarıyla ilgili bilgiler verdi: Diş hekimi hastasına yapacağı implantı seçerken bunun hastasına zarar vermeyecek bir implant markası olmasına zaten özen gösterecektir. Ucuz bir implantın, kaliteli bir implant olması günümüz şartlarında pek mümkün değildir. Bir hekimin uygun fiyata implant yapabilmesi için çok yüksek sayılarda implant yapıyor olması ve bu sayede kaliteli implantı ucuza mal ederek hastasına da daha hesaplı bir fiyata sunabilmesi gerekir.

BARKODU ARAŞTIRIN

Tedavi sonrasında hastalara, yaptırdıkları implantın 'özel barkodluimplant kimliği' hekim tarafından verilmelidir. Böylece hasta ne marka implant yaptırdığını ve implantının hangi ülkede imal edildiğini bu barkodu takip ederek görebilir. Böylece tedavi yaptıran hastanın içinde de herhangi bir kuşku kalmayacaktır. Bir de piyasada örneğin İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar da mevcuttur. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmeleri kadar imalat yerini de öğrenmeleri onları rahatlatacak başka bir unsur olacaktır.

Hastaların tedaviden önce kullanılacak malzemeyi görmesi fazla bir şey ifade etmez. Ayrıca bu malzemeler steril ortamda ve steril paketlerde saklandığı için implant koyulacağı sırada hasta yanında paketleri açılmalıdır. Bu nedenle bu noktada hastanın hekimine güvenmesi gerekir. Ancak daha sonrasında hekim tarafından kendisine verilecek implant kimliği ile implantınorjinini öğrenmesi mümkün olacaktır. (HABER MERKEZİ)