Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. En başından bugüne kadar 'Hak verilmez, mücadele ile alınır' ilkesinden asla taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da bugüne kadar yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

*****

Öncelikli görevi uzmanlık eğitimi olması gereken asistan hekimler angaryayla tüketiliyor. TUS'ta cerrahi branşlar ve nöbet yoğunluğu fazla olan dahili branşların puanları hızla düşüyor, kontenjanlar boş kalıyor. Hekimler ya istifa ediyor, tekrar TUS çalışıp nöbeti az olan bölümlere geçmeye çalışıyor ya da hayatını yurtdışında kurmanın peşine düşüyor. Genç hekimleri bu sıkışmışlıkla baş başa bırakan idarecilerin ısrarla bu sorunu görmezden gelmesi demek; ülkenin, toplumun, sağlık sisteminin iyiliğini istememek demektir. Eğitim adı altında angarya çalıştırılmaya son verilmelidir. Asistan hekimlerin biricik ve vazgeçilmez görevi uzmanlık eğitimidir. Nitelikli uzmanlık eğitimi verilmelidir.

*****

Bugün Türkiye'de ekonomiden-ekolojiye, tarımdan-eğitime kadar birçok alanda çoklu krizler yaşanmaktadır. Tüm toplumu yakan en önemli sorunlardan biri de sağlık alanında yaşanan krizdir. Pandemide bilimden uzak yaklaşımlar, sağlık hizmetlerinin ertelenmesi ve sağlıksızlık üreten bu sağlık sistemi, toplumun sağlığa erişiminde çok ciddi sorunlar yarattı. Vazgeçin, taleplerimize kulaklarınızı ve gözlerinizi kapatmayın diyoruz. Sağlık ve sosyal hizmeti üretenler olarak örgütlü yapılarımızla görüşün ve birlikte düzenlemeyi hazırlayalım diyoruz. Başka bir sağlık ve sosyal hizmet mümkün diyoruz. İşkolumuzdaki tüm emek ve meslek örgütlerine gelin birlikte değiştirelim ve haklarımızı birlikte kazanalım diyoruz.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz