3600 Ek Gösterge Düzenlemesi kamuoyu ile ilk paylaşıldığında kapsam bakımından dar ve içeriği yetersizdi. Düzenlemenin kapsamı genişletildi ancak içerikte halen sıkıntılar mevcuttur.

Tüm Kamu Görevlilerine 600 puan Ek Gösterge verilmesi ilk bakışta adil bir yaklaşım gibi görünse de; kamuoyunda dört meslek grubu olarak adlandırılan grupta önlisans ve lisans mezunları 3600 ek gösterge alırken yaklaşık 1400 TL artışa, Büro Hizmet Kolunda mali, adli, idari vb. devletin ana hizmetlerinin sorumluluğunu üstlenen kamu görevlilerinin lisans mezunlarını 2800 ek göstergede yaklaşık 120 TL artışa, şube müdürleri ve benzeri idarecilerin 3000 ek göstergede yaklaşık 160 TL artışa baraj altında bırakılmaları tam bir fiyaskodur ve asla kabul edilemez.

Adalet anlayışından yoksun bu düzenleme TBMM'de düzeltilmelidir. Bu düzenlemedeki eksiklikler ve adaletsizlikler düzeltilene kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz devam edecektir.

19. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi'nin 3. Maddesinde kamuoyuna deklare ettiğimiz 'Ek gösterge çalışmalarında hizmet kolumuz kapsamındaki kurumlarda görevli personelimizi dışlayan, ayrımcılık yapan hiçbir teklif kabul edilmeyecektir' irademizi tüm benliğimizle koruduğumuzu bir kez daha deklere ediyoruz. Hakkı ve hakikati savunmaktan bir adım geri durmayacağız. Bu süreçte hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinden aldığımız güçle mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyor, düzenlemeyi bu haliyle kabul etmediğimizin bilinmesini isteriz.

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya