Ak Parti'nin Antalya adaylarının tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'ya Ak Parti hükümetleri ve yerel yönetimler tarafından yapılan yatırımları ve yatırım planlarını açıkladı.

Erdoğan konuşmasında, Antalya'daki hortum ve fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. İlgili bakanlıkların ve kurumların gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getiren Erdoğan, Antalya kutlu yürüyüşüne devam edeceğini kaydetti. İlk saha tespit çalışmalarına göre yaklaşık 100 milyon lire maddi zararın olduğu tahmin edildiğini kaydeden Erdoğan, gereği neyse yapılacağını belirtti.

ANTALYA RAKAMLARI

Antalya'nın, AK Parti'yi seçerek yüzlerini güldürdüğünün altını çizen Erdoğan, 'Büyükşehir ve ilçelerde partimizi temsil edecek adaylarımıza başarılar diliyorum. Antalya gerçek bir dünya şehridir. Ak Parti tarafından Antalya'ya yapılan toplam yatırım eski parayla 40 katrilyon yani 40 milyar lirayı geçmiş durumdadır. Bu şehre ziyarete gelen turist sayısı 12.5 milyon. Tarım ürünleri alanında da Antalya bir markadır. G20, Expo gibi dev organizasyonlar ülkemizi mahcup etmemişti. Bu Antalya'yı daha büyük başarılara hazırlamak istiyoruz. Denizi, kıyıları, kumsalı, bahçeleri, tarlaları, dağları yeşili eşsizse insanı da benzersizdir. Antalya'yı sadece turizm değil gönüllerin de başkenti olarak görüyoruz. 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor muyuz, gönül belediyeciliğini zafere taşıyor muyuz, 31 Mart'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz? Seçim gecesi Antalya'dan müjdeli haberler bekliyorum' ifadelerini kullandı.

3 MİLLET BAHÇESİ

Antalya'ya son 16 yılda 40 katrilyon yatırım yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, 'Ak kadınlarla Konyaaltı'nı Ak Parti'ye kazandıracağız. Antalya'da 3 millet bahçesi projemiz var. Antalya Kent Müzesi Millet Bahçesi Ekim ayında tamamlanıyor. Antalya'ya 1000 yataklı şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor onu da kazandıracağız. Antalya'da 4 bin 432 konutu hayata geçirdik. 2.5 katrilyon ihtiyaç sahiplerine devlet desteği verdik. Biz icraat yapıyoruz, laf değil. Karayolu ve tünel çalışmalarımız devam ediyor. Eskişehir,Kütahya,Afyonkarahisar, Isparta,Burdur hızlı tren projesinde etüt çalışmaları devam ediyor. Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya hızlı tren hattının da etüt çalışmaları sürüyor. Antalya 31 Mart'ta hizmet siyasetine destek veriyor muyuz, Ak Parti belediyeciliği diyor muyuz? İktidar ve belediye olarak el ele vererek bu eserleri Antalya'ya hızla kazandıracağız' diye konuştu.

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN

1994 yılında İstanbul'da CHP'den dev çöplükler ve suları akmayan bir şehir aldıklarını hatırlatan Erdoğan, 'Şuanda İstanbul'da su sorunu yok. Boğazın altından Avrupa'ya su, aynı şekilde alternatif Avrupa'dan Asya'ya yine su getirecek durumdayız. Sıkıntı olursa bu alternatifleri yaptık. Niye? İş bilenin kılıç kuşananın. Her kesimden oy alabilen tek parti Ak Parti'dir. Bu ülkenin bu milletin hakkına hukukuna istikbaline saldıran kim varsa hepsinin karşısına çıktık. Belki yanlışlarımız elbette olmuştur. Ama biz milletimize olan muhabbetimizde, ülkemizde olan sevgimizde samimiyiz. Son 6 yılda ülkenin önüne kesmek isteyenlere ve milletimizin ayağına pranga vurmak isteyenlere karşı verdiğimiz mücadele tarihi öneme sahip' dedi.

CHP'YE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: 'Son 5-6 yılda büyük mücadeleler verdik. Ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır. CHP işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Şimdi bölücü terör örgütüyle kol kola yürüyor, varsın yürüsün. Ama en güzel cevabı onlara Antalya verecek. Antalya hazır mı? Antalya unutma. Antalya 31 Mart'a haktan hakikatten yana birlikte yürümeye devam ediyor muyuz? İstismarcıları bir kez daha hüsrana uğratmaya var mısın? Durmak yok yola devam.'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Ak Parti olarak cumhur ittifakıyla birlikte Antalya'da yine 1. parti olacaklarını belirterek 'Sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayıp gece gündüz çalışacağız' dedi.

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da eşlik etti. (İHA)