TÜRKİYE'DE seçim heyecanı yaşanmaya devam ediyor. 24 Haziran seçimleri öncesinde Ankara'da çalışmalar tüm hızıyla sürerkenYüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) daha önce açıkladığı seçim takvimine göre partiler, en geç Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar geçici aday listelerini teslim etmek zorunda. 30 Mayıs'ta ise kesin listeler açıklanacak. Bu doğrultuda hafta sonunun başkentte hareketli geçmesi bekleniyor. Parti yöneticileri, yapacakları toplantılarla milletvekili aday listelerini oluşturacak. Antalya'da ise heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçen yıl yapılan referandum sonrası milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasıyla Antalya, bu seçimlerde16 kişiyi vekil sıfatıyla Ankara'ya gönderecek.

Bu süreçte 16 milletvekili koltuğu için Antalya'dan 373 kişi aday adaylığı başvurusu yaparken sıra geldi isimlerin belirlenmesine. Bu süreçte en çok aday adaylığı başvurusu yapılan parti, Ak Parti oldu. İktidar partisine 124 kişi milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulunurken, İyi Parti'de 101, CHP'de 79 ve MHP'de 49 kişi Antalya'yı Ankara'da temsil edebilmek için harekete geçti.

SON SÖZ ERDOĞAN'IN

Antalya'da en çok başvurunun yapıldığı Ak Parti'de aday adaylarına yapılan mülakatlar sonrası söz Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'da. Pazartesi günü verilecek listeler öncesinde Erdoğan'ın hafta sonu kurmaylarıyla birlikte mülakat raporlarını incelemesi ve Antalya'dan aday gösterilecek isimleri açıklaması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu liderliğinde Antalya'da seçimlere hazırlanacak partide, MYK üyesi Mustafa Köse'nin de adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP'DE KOMİSYON KURULDU

CHPAntalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, geçtiğimiz günlerde il ve ilçelerde yapılan temayül yoklamasının ardından raporları Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a teslim etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün de Antalya aday adaylarıyla tek tek görüşerek rapor hazırladı. CHP'de bugün yapılacak son değerlendirmelerin ardından yarın sabah Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) isimler görüşülüp öğleden sonra da Parti Meclisi'ne sunulacak.

Yaşadığı rahatsızlık sonrası aday olup olmayacağı büyük merak konusu olan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Genel Başkan kontenjanından aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çetin Osman Budak'ın da adaylar arasında yer alması bekleniyor.

İYİ PARTİ'DE MİTİNG TELAŞI

Antalya'da Ak Parti'den sonra en yüksek başvurunun olduğu İyi Parti'de 101 kişi, milletvekili olabilmek için başvuruda bulundu. İl Başkanı Nizamettin Sağır, alınan seçim kararı sonrası zamanın kısıtlı olması nedeniyle isimlerin yapılan merkez yoklamasının ardından belirleneceğini ifade etti. Bir yandan 22 Mayıs'ta Konyaaltı Kent Meydanı'nda yapılacak ve Genel Başkan Meral Akşener'in de katılacağı mitingin hazırlıklarını sürdüren partide Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı'nın ilk sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Korkuteli Belediyesieski Başkanı Hasan Gökçe ve Avukat Rıdvan Yıldız'ın da aday gösterilmesi kuvvetle muhtemel görülüyor.

SADECE MHP AÇIKLADI

MHP, 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilecek isimleri dün açıkladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin danışmanlığını yapan Abdurrahman Başkan ve Ahmet Selim Yurdakul listenin ilk iki sırasında yer alırken mevcut vekillerden Mehmet Günal yeniden aday gösterilmedi. Partinin Antalya'daki milletvekili adayı listesinde şu isimler yer aldı: Abdurrahman Başkan, Ahmet Selim Yurdakul, Tarkan Akıllı, Hüseyin Yıldız, Tuncay Temur, İlknur Fidan Kepez, Mehmet Ali Tuna, Yeter Keskin Öteleş, Ziya Yıldırım, Ömer Özbek, Mustafa Kürşad Sert, Suat Akgül, Tümer Emeksiz, Şükran Akça, Kürşad Tatar, Mustafa Hakan Topçu. (Abdullah ÖZKAN)