TÜRKİYE 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere kilitlendi, Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Partiler çalışmalarına ara vermeden devam ederken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu seçimlerde yurtiçinde 57 milyon vatandaşın sandık başına giderek oy kullanacağını açıkladı. Oy kullanma hakkına sahip kişilerin isimleri ise 2 Mayıs itibariyle muhtarlıklarda askılara asıldı. Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, seçmen listelerinin 12 Mayıs'a kadar askıda kalacağını hatırlatarak vatandaşlardan bağlı oldukları muhtarlıklara giderek isimlerinin olup olmadığını kontrol etmelerini istedi. Başkan Alp, listede ismi bulunmayan vatandaşların izleyeceği yol hakkında da önemli bilgiler verdi.

'ANTALYA SEÇMENİ DUYARLI'

Antalya'da listelerin askıya çıktığı ilk günlerde vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiğini ve muhtarlıklara gelerek kontrollerini yaptığını anlatan Başkan Alp, ''Antalya'daki seçmen duyarlı. Böyle olması da gerekiyor. Seçme ve seçilme hakkı olan herkes gerekli kontrolleri yapmalı ve oy verme hakkını kullanmalı. Vatandaşların muhtarlıklara yoğun bir ilgisi var. Biz, mahalle muhtarları da bu konuda gerekli yardımı yapıyoruz'' dedi.

SON GÜN 12 MAYIS

Listelerde ismi olmayan vatandaşların izlemeleri gereken yol hakkında da bilgi veren Başkan Alp, ''Unutmamak gerek ki 12 Mayıs son tarih. O tarihten sonra hiçbir işlem yapılamayacak. Listelerde adını göremeyen vatandaş, oturduğu ikamete ait elektrik, su, doğal gaz faturasıyla nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Eğer bunlar yoksa ve kiracıysa kira sözleşmesi de kabul ediliyor. Ev sahibiyse evin tapusu da olur. Seçenek çok fazla. Sonrasında müdürlükten aldığı evrak ile ilçe seçim bürosuna gidip kaydını yaptıracak. Çok kısa süren bir işlem. Vatandaşların ihmal etmeden bu işlemi yapmasını öneriyoruz'' diye konuştu.

'ÖĞRENCİ BELGESİ YETERLİ'

24 Haziran'da üniversitelerde eğitim öğretim yılı sona ermesine rağmen yaz okulu ya da bütünleme sınavı için Antalya'da çok sayıda öğrencinin olacağı öngörülüyor. Başkan Alp, konuyla ilgili şunları söyledi: ''Öğrencilerin okul yönetiminden öğrenci olduklarına dair alacakları bir evrak yeterli. Sonrasında seçim bürosuna gidip kayıt yaptırabilir ve oy kullanabilirler. Seçim takvimi çok sıkışık ancak bu işlemler çok zaman alacak türden değil. Bizim isteğimiz, vatandaşların, öğrencilerin oy verebilmek adına gerekli kontrolleri yapmaları ve seçmen listelerinden isimlerini kontrol etmeleri. İsimlerini bulamamaları durumunda ise gerekli başvuruları yapmaları.'' (Abdullah ÖZKAN)