DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kumluca ve Finike'de vatandaşla buluştu. İlk olarak Kumluca'ya giden Bakan Çavuşoğlu'yu ilçe protokolü karşıladı. Bakan Çavuşoğlu, burada Seçim Koordinasyon Merkezi'nde kalabalığa seslendi. Türkiye dışında Kudüs'ü savunan başka ülkenin olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 'Biz olmasak Kudüs davasını savunacak başka bir ülke görebiliyor musunuz? Çoğu korkup, kaçıyor. Genel Kurul'da New York'ta ben vardığım zaman büyük Müslüman ülkelerin büyükelçileri Amerika'nın baskısından dolayı kaçıp gitmişlerdi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatıyla Filistin Dışişleri Bakanı'nı da yanıma alıp gitmiştim. Biz dik durmasak başka kim durur? O yüzden biz, dünya mazlumlarının ve ümmetin de umuduyuz' dedi.

FİNİKE'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Finike'ye geçti. İlk olarak Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne uğrayan Bakan Çavuşoğlu, ilk kez oy kullanacak öğrencilere konuşma yaptı. Bakan Çavuşoğlu, gençlerle buluşmasının ardından Sahilkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 5 katlı adliye sarayı açılışına katıldı.

'MERDİVEN ALTINDAN KURTARDIK'

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi aktardı. Türkiye'deki adliyeleri merdiven altından kurtardıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, 'Adliyelerimizi merdiven altından kurtardık diye laf olsun diye söylemiyoruz. Bizim çocukluğumuzda hükümet konaklarının altında olurdu. Hatta tutuklu olursa veya mahkemesi devam eden hükümlü olduğunda jandarmalar merdivenin altında tutarlardı. Böylesine ilkel görüntüler vardı. Şimdi ise Türkiye'nin her yerinde modern adliye sarayları var. 16 yılda Türkiye'de çok yasa kabul ettik. Ve yasaların hepsi demokratikleşme, insan hak ve hukuku bakımından birer sessiz devrimdir. Reformdur' dedi.

'HAİNLERDEN TEMİZLEDİK'

16 yıldır demokrasinin, yargının güçlenmesi için çok çaba sarf ettiklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, 'Çünkü adalet önemli. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı önemlidir. FETÖ, tüm kurumlarımızda olduğu gibi benim bakanlığım dahil yargıda da ciddi hasar verdi. Tüm kurumlarımızı darmadağın etti. Şimdi yargımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı bu hainlerden temizledik. Temizliyoruz. İnşallah yeni seçimle ve yeni hükümet sitemiyle beraber bu bizim önceliğimiz, yargının bağımsız olduğu kadar tarafsız olmasını hep birlikte tesis etmemiz lazım.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte adliye sarayı hizmet binasının kurdelesini kesti. Törende Antalya ve Finike savcılık mensupları tarafından Bakan Çavuşoğlu'na tablo hediye edildi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler açılış töreninin ardından Finike Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda geleneksel olarak düzenlenen Kadir Gecesi yemeğine katıldı. (DHA)