24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi çalışmaları kapsamında Kaş, Demre, Finike, Kumluca, ilçelerine giden MHP'nin birinci sıra adayı Abdurrahman Başkan esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.

Her zaman vatandaşın yanında olacağına söz veren Başkan, 'Bizi parlamentoya neden gönderiyorsunuz? Gidin hava atın, ceylan derisi koltuklarda oturun diye seçmiyorsunuz pek tabii ki. Sizin sorununuz benim sorunum ve her zamanda yanınızda olacağıma da söz veriyorum. Ben sanayiciyim, ziraat mühendisiyim; köylünün, çiftçinin, işçinin, memurun, turizmcinin ve siz değerli esnaflarımızın yanındayım. Antalya'dan MHP'li 16 Milletvekili adayı kolları sıvadık ve sizlerin dertlerini dinlemek için yola koyulduk. Eğer çoğunlukla seçilirsek parlamentoda daha güçlü olacağız. İşte o zaman bütün sorunlarınızı rahatlıkla yerine getirebileceğiz. Bir işadamı olarak eğer ben; taş üstüne taş koymazsam bu milletvekilliği bana haram olsun' dedi.

TURİZM VURGUSU

Başkan, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca esnafının turistlerin gelmemesinden şikayetçi olduklarını ifade etti. Abdurrahman Başkan, 'Çok haklılar, gerçekten turist esnafın kapısın çalmaz oldu. Bunun nedeni de her şey dahil paketinden kaynaklanıyor. Tur şirketleri turistleri havaalanlarından alıyor otele yerleştiriyor ve daha sonra da alıp, doğruca ülkesine yolcu ediyor. Ayrıca şehir turuna çıkarsalar bile, kendi belirledikleri restoranlara, hediyelik eşya satıcılarına götürüyorlar. Bu da pek tabii ki, küçük esnafa darbe vuruyor. 24 Haziran seçimlerinden sonra, duruma mutlaka bir formül bulacağız. Eskiden olduğu gibi ülkemize gelen turisti sahaya indirerek esnafımızın yüzünü güldüreceğiz' diye konuştu. (HABER MERKEZİ)