2019 yerel seçimlerine 1 yıldan az bir süre kala partilerde hareketlilik yaşanıyor. Hangi partinin hangi aday ile sahaya ineceği büyük merak konusuyken kamuoyunda en çok merak edilen ise CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceği. Parti kulislerinde şu ana kadar aday adaylığını açıklayan tek isim olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in bir adım önde olduğu dillendiriliyor. Her fırsatta bu görevi çok istediğini dile getiren Başkan Böcek'in, partinin Antalya'daki adayı olacağını Gazeteci Ahmet Hakan da dünkü köşesinde kaleme aldı ve 'Böcek'in adaylığı kesin gibi, hatta kesin' ifadelerini kullandı.

ARTILARI FAZLA

CHP kanadındaAntalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın adı da dillendiriliyor. Ancak 1999 yılından beri Konyaaltı'da Belediye Başkanlığı yapan ve adı geçen diğer aday adaylarına kıyasla kentte daha fazla tanınan Başkan Böcek'in bu özellikleriyle daha şanslı olduğu yine kulislerde dile getirilen diğer konular.

'EKİM'DE AÇIKLANACAK'

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne gerçekleştirdiği ziyarette '2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayınız kim olacak ve bu ismi nasıl belirleyeceksiniz' sorusunun sorulması üzerine konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ise şu ana kadar aday adaylığını açıklayan tek ismin Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek olduğunu hatırlatarak ''Muhittin Başkan bu göreve talip. Ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kentte bir anket çalışması yapacağız. Buradan çıkacak sonuca göre Ekim ayında adayımızı açıklayacağız'' diye konuştu. (Abdullah ÖZKAN)