Divan Başkanlığını 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural'ın yaptığı AntalyaKepez Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeler Adlıhan Dere, Necip Çetinkaya, Bahattin Ekin, Mehmet Bayrak, Mehmet Kimyalar olurken, Denetim Kurulu Asil Üyeler Kerim Üre, Özcan Sucu oldu.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) veAntalya Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet KooperatifiBaşkanı Adlıhan Dere, 'Kooperatifimiz 1997 yılında, rahmetli başkanımız Abdullah Sevimçok'un öncülüğünde 55 kurucu ortağımız ile kurulmuştur. Bugün kooperatifimizin kayıtlı ortak sayısı 2196 kişiye ulaşmıştır. 1998 yılında 4 milyon plasmanla yola çıkılmış olup, geçen sürede siz değerli ortaklarımızın verdiği güç ve yönetimimizin gösterdiği uyumlu çalışma ile her geçen gün büyüdük ve bugün toplam 61 milyon 350 bin TL plasmanla Antalya'nın 200 bin TL para veren ikinci grup kooperatifi haline geldik. Merkez Birliğimizin yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde işletme kredilerimizin limiti 200 bin TL'ye çıkartılmış ve ortaklarımıza taşıt ve işyeri edindirmek üzere 500 bin TL limitli yatırım kredisi kullandırılmaya başlanmıştır. Kooperatiflerimiz ve ortaklarımız açısından büyük önem arz eden kredi limitlerinin yükseltilmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye, hükümetimize, Ak Parti Yozgat Milletvekilimiz ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül'e ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.' dedi.

Genel kurulun esnaf ve sanatkarlara, kooperatif ortaklarına, Antalya'ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Başkan Dere, 'Divan Kurulumuza, 6. Bölge Birliği Başkanımız Ahmet Tural'a, Ticaret İl Müdürümüz Seval Yasak Dizerkonca'ya, Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanımız Murat Ağaoğlu'na, Halk Bankası Antalya Bölge Koordinatörümüz Rıfat Ertuğ Koç'a, Halk Bankası Çallı Şube Müdürümüz Haluk Aydın ve Halk Bankası Çallı Şube KOBİ Müşteri Temsilcimiz Cesur Bulğak'a, Ziraat Odası Başkanımız Nazif Alp'e, Birlik Başkan Vekillerimize, Kooperatif ve Oda Başkanlarımıza, yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, kooperatif ortaklarımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Antalya Kepez Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adlıhan Dere'nin, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Halk Bankası Çallı Şube Müdürü Haluk Aydın ve Halk Bankası Çallı Şube KOBİ Müşteri Temsilcisi Cesur Bulğak'a teşekkür plaketi takdim ettiği genel kurul toplantısında, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca da, Başkan Adlıhan Dere'ye çalışmalarından ötürü plaket takdim etti.(HABER MERKEZİ)