ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya Sağlık Örgütü'nün 12-13 Şubat günlerinde düzenlediği Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Belediye Başkanları Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'deki tek üyesi Sağlıklı Kentler Birliği'nin başkanı olarak Kopenhag'daki başkanlar zirvesine katılan Türel, yeni proje çalışmalarını gündeme getirecek.

PLANLAMA VE TASARIM İNCELENECEK

'Değişen küresel bağlam içerisinde sağlıklı şehirler', 'Sağlık ve esenlik; kentsel alanlar, sürdürülebilirlik ve gezegenimiz', 'Sağlık ve esenlik; refah, barış ve toplum', 'Sağlık ve esenlik; kentsel alanlar, yönetişim ve katılımcılık' başlıklı oturumlarda, Avrupa'daki şehirlerin temel sorunlarına yönelik olarak kent politikaları, planlama ve tasarım konuları incelenecek.

Her oturum sonrası yuvarlak masa toplantısı yapacak olan belediye başkanları, zirvenin son günü ve son bölümünde zirve boyunca yapılan görüşmeleri özetleyecek. Ardından 'Kopenhag Herkes İçin Daha Sağlıklı ve Daha Mutlu Şehir ve Kentsel Alanlar Deklarasyonu' kabul edilecek.(DHA)