KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başlattığı ve bölge sorunları ve yapılacak yatırımların görüşüldüğü muhtar istişare toplantısının 6'ncı ve son turu Başköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Onuk'un ev sahipliğinde yapıldı. Belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler müdürlüklerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, yatırımcı birimlerinin müdürleri ile imar danışmanı Ramazan Eciş, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş'in yanı sıra Duacı, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahalle muhtarları yer aldı.

Yol, asfalt, semt spor sahası, park çalışmalarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür eden muhtarlar, bazı yollarının asfaltlanması talebinde bulundu.

ESKİ KÖYLERE DÖRT DÖRTLÜK HİZMET

Başkan Tütüncü de 'Bütünşehir Yasası' ile mahalle statüsü kazanan eski köylere merkezdeki mahallere yaptıkları hizmetlerin aynısını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:'Odabaşı, Kızıllı mahallelerimize semt spor sahası kazandırdık. Bölgedeki diğer mahallelerimize de semt spor sahası kazandırmayı planlıyoruz. Bölgeye yaptığımız en büyük hizmet açtığımız Hamza Taş Bulvarı ile devamındaki Kirişçiler Yolu oldu. Maliyeti 7 milyona yakın olan yol çalışmasıyla bölgelerimizin hem kent merkezi ile ulaşımını kolaylaştırdık hem ekonomik olarak değerini artırdık. Bölgeye yaptığımız önemli bir diğer yatırım da Kirişçiler mesire alanı oldu. Gaziler Mahallesi'ne eğitim, sağlık, spor ve belediyecilik hizmetlerinin, kültür, sanat ve sosyal etkinliklerin bir arada olacağı sosyal yaşam merkezi inşa ediyoruz. Duacı Mahallesi'ne de sosyal yaşam merkezi yapacağız. Bölgede asfalt ve diğer belediyecilik hizmetlerimiz artarak devam edecek.'

ODABAŞI İHO'YA BİLİŞİM SINIFI

Odabaşı Mahallesi'nde mülkiyet problemini çözerek ve imar planını yaparak ürettikleri okul arazisine yapılan ortaokulun hizmete girdiğini aktaran Tütüncü, '16 derslikli Odabaşı İmam Hatip Ortaokulu'nun bilişim sınıfı talebini de karşılayacağız' dedi. Başkan Hakan Tütüncü, bu dönemi tamamlanan muhtarlar toplantısıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: 'Yerel Yönetim yerinde yapılır. Bürokratlarımızı mahalleye götürüyor, muhtarlarımızla çalışmalarımızı istişare ediyoruz. Muhtarlar buluşmamızın bu dönemki 6'ncı turunu da tamamladık. Vaatlerimizin ve taleplerin neredeyse tamamını yerine getirdiğimizi gördük.' (DHA)