Muratpaşa Belediyesi'nin toplu açılış ve yeni projesinin temel atma töreni için Cumartesi günü Antalya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaretleri ve görüşmeleri sırasında kurmayları, belediye başkanları ve partililer eşlik etti. Şehirde yoğun 2 gün geçiren Kılıçdaroğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu açıklayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek bir an olsun yalnız bırakmadı. 2019 yılında gerçekleştirilecek seçimlerde aday olması muhtemel dörtlünün, ziyaretler sırasındaki stresli halleri ve tavırları gözlerden kaçmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğun programı arasında Muratpaşa Belediyesi'nin açılış ve temel atma programına katılması kulisleri hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde Başkan Uysal'ı aday göstereceği dillendirilirken, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şimdiye kadar olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapmayan Başkan Uysal'ın da adaylığa sıcak baktığı ifade edildi.

BÖCEK'İ UNUTMADI

Muratpaşa Belediyesi'nin töreninin ardından bir gün önce kapılarını 8'inci kez ziyaretçilerine açan Konyaaltı Kitap Fuarı'nı gezen Kılıçdaroğlu, bu adımıyla Başkan Muhittin Böcek'i de unutmadığını gösterdi. Muratpaşa Belediyesi için geldiği Antalya'da Başkan Böcek'in etkinliğini de es geçmeyen Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediğini açıklayan Başkan Böcek'e verilen olumlu bir mesaj olarak nitelendirildi. Başkan Böcek, Kongre ve Fuar Merkezi'nin resmi açılışına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını ve takvimin ilerleyen günlerde netleşeceğini açıkladı.

HEP BİRLİKTE GEZDİLER

CHP liderinin Antalya kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun doğal afetin yıktığı batı ilçelerine gerçekleştirdiği gezide de yanından ayrılmadı. Kılıçdaroğlu'nu Kaş, Finike, Demre ve Kumluca'ya yaptığı ziyaretlerde Budak, Akaydın, Uysal ve Böcek, bir an olsun yalnız bırakmazken CHP'li başkanların bu hareketiyle 2019 Yerel Seçimleri'nde aday gösterilmek için yarıştıkları dedikodularını iyice arttırdı.

(Abdullah ÖZKAN)