SEÇİM sonuçları resmi olarak açıklanmasa da kesinleşirken Antalya'da ilginç oy dağılımları meydana geldi. Seçimin galipleri zaferlerini kutladı, mağluplar ise burukluk yaşadı. Ancak partilerin önemli isimleri öncelikle kendi ilçeleri ve mahallelerindeki sandıklara daha farklı bir heyecanla baktı.

Bu seçimde milletvekili adayı olarak kantara çıkan isimler, genelde kendi mahallelerinde darbe yemedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise sandıklar açılıp oy sayımları tamamlandığında büyük bir şok yaşadı.

CHP'nin Serik'teki Rafet Zeybek'le birlikte iki adayından biri olan Çetin Osman Budak büyük beklenti içerisinde olduğu ve siyasete 'Ata topraklarından başlıyorum' diyerek törenle start verdiği kendi ilçesinde hezimete uğradı.

İlçesi Serik'te partisi CHP'nin yüzde 24.07'lik oy oranıyla üçüncü olması Budak'ı üzdü. Serik'te Ak Parti yüzde 34.19 oranla ilk sırada çıkarken, İyi Parti de yüzde 27.09 ile CHP'nin önünde ikinci sırada yer aldı. Budak'ın mahallesi Gebiz'de de benzer sonuç yaşandı. Gebiz'de kurulan 5 sandıktan en çok Ak Parti'ye oy çıkarken Budak'ın partisi CHP Gebiz'de de geride kaldı.

Muharrem İnce'nin memleketi Yalova ve kendi köyünde yaşadığı yenilginin benzerini Serik ve Gebiz'de yaşayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya genelinde partisinin aldığı sonuçla da mutsuz oldu. (Nuray ÇAKAR)