Budak, 'Bu ülkemizde çok büyük tehditlerin olabileceğini gösterir. Terör tanımı muğlaktır. Hele bugün yaşadığımız noktada terörü herkes istediği gibi yorumlayabilir. Böyle bir şey olmaz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Manavgat'ta partisinin ilçe başkanlığını ziyaret edip, partililerle toplantı yaptı. Ziyarette konuşan Budak, Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'ların kabul edilemez olduğunu belirterek, Ankara'da CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) konuyu değerlendirmek üzere olağanüstü toplantıda olduğunu söyledi.

'BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ'

Hiçbir devletin kendi tekelinde olan güvenlik ve halkın güvenliği konusundaki yetkisini hiç kimseye devredemeyeceğini vurgulayan Çetin Osman Budak, KHK'nın 121'inci maddesiyle devletin yetkisinin sıradan insanlara devredildiğini savundu. Budak, 'Bu ülkemizde çok büyük tehditlerin olabileceğini gösterir. Terör tanımı muğlaktır. Hele bugün yaşadığımız noktada terörü herkes istediği gibi yorumlayabilir. Ben, 'Gözünün üstünde kaşın var, sen teröristsin' deyip, çekip silahı, kendi güvenliğim için ya da toplumun güvenliği için birini vurduğum zaman ve terör suçlaması yaptığım zaman bundan ceza doğmayacak. Böyle bir şey olmaz' diye konuştu.

'TEK TİP KIYAFET' TEPKİSİ

Çetin Osman Budak, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunanların duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesi zorunluluğunu içeren KHK'ya da tepki gösterdi. Budak, 'Şu anda sadece fikrini beyan etti diye, köşesinde yazı yazdı diye içeride olan gazeteciler var. Özgürlük ve demokrasi adına bildirilere imza atan akademisyenler var, siyasiler var, milletvekillerimiz var. Bunların tek tip kıyafetle toplumun önüne çıkarılması faşizmdir. Bu ancak diktatörlüklerde olabilir, bu da kabul edilemez' dedi. (DHA)