CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan imzalı büyükelçiler kararnamesi 12 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi olarak yaklaşık dört yıldır görev yapan Büyükelçi Hüseyin Avni Aksoy, Mozambik Cumhuriyeti'ne Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı.
Atama kararı sonrasında Büyükelçi Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti. Aksoy, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Maputo (Mozambik'in başkenti) Büyükelçiliğine atandım. Beni bu onurlu göreve layık gören başta Bakanım Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm üstlerime, başarılarımda belirleyici rolü olan sevgili eşim Sibel Atasoy, sevgili aileme içten teşekkür ederim. Ayrıca, son dört yıldır Antalya'da meslek hayatımın şimdiye kadarki en güzel dönemini yaşamamı sağlayan tüm dostlarıma özel şükranlarımı sunarım. Allah utandırmasın' dedi.
Büyükelçi Aksoy'un eşi, Antalya'da uzun yıllar NTV temsilciliği yapan ve Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın atanması sonrasında AÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan Sibel Atasoy Aksoy da atamayla birlikte bu görevini bıraktı. (DHA)